21 mai 2019 | 10:37

Cea mai mare „țeapă” cu 5G: cum își tot înșală un operator clienții

ACTUALITATE
Cea mai mare

5G este un termen pe care industria telecom îl iubește, iar acestă companie profită de naivitatea clienților și îi păcălește că le oferă viteze 5G.

Rețele 5G au început să apară în acest an în câteva locuri de pe glob, dar mai este mult până când majoritatea utilizatorilor de smartphone-uri vor putea beneficia, cu adevărat, de ceea ce oferă o astfel de tehnologie. Companiile telecom se întrec care să ofere prima o astfel de conexiune, iar asta poate duce și la anumite practici îndoielnice.

AT&T va fost încoronată ca fiind cea mai rapidă rețea din SUA în primul trimestru din acest an. Pentru a sărbători această victorie compania lansează un joc de curse în browser ce se numește AT&T Data Drive.

Jocul este unul de tip retro ce aduce aminte de Spy Hunter. Rolul tău este să conduci o mașină cât mai repede, să eviți alte autovehicule și obstacole și să obți un timp cât mai bun. Ca să ajungi la finish line cât mai repedete este indicat să treci peste niște săgeți albastre care reprezintă rețeaua companiei numită „5G Evolution”. Dacă vrei să încerci și tu jocul atunci o poți face aici.

AT&T păcălește lumea cu 5G de ceva vreme

Nimeni nu te-ar învinui dacă ai crede că AT&T oferă deja o rețea 5G funcțională, dar nu este cazul.  Este o mișcare mincinoasă și AT&T vrea să păcălească consumatorii că are deja o rețea 5G funcțională. Această conexiune 5G E este doar una obișnuită LTE ce nu oferă viteze extraordinare precum ar face-o o rețea 5G reală.

O mecanică de joc mai realistă ar fi fost să lipească autocolante cu flăcări pe mașină și doar să-ți dea impresia că mașina AT&T merge mai repede decât mașinile Verizon și T-Mobile, când în realitate toate se deplasează la aceeași viteză.

Nu este pentru prima dată când AT&T a fost criticată că induce în eroare clienții prin faptul că au schimbat numele unei conexiuni 4G LTE într-una 5G E.