13 aug. 2019 | 13:23

Proprietara de Tesla care și-a implantat cheia în braț trăiește deja în viitor

ACTUALITATE
Proprietara de Tesla care și-a implantat cheia în braț trăiește deja în viitor

Modalitatea de descuiere a mașinii pe care această conducătoare de Tesla a găsit-o poate fi una dintre cele mai practice.

Probabil ți s-a întâmplat și ție să nu-ți găsești cheia de la mașină exact în momentul în care te grăbești și vrei să pleci urgent. Acest lucru nu va mai reprezenta o problemă pentru Amie DD, inginera software care și-a implantat cheia de la mașina ei Tesla direct în braț.

În mod surprinzător, tot procesul nu a fost neapărat unul complicat. Ea și-a documentat experiența într-un clip pe care l-a publicat pe YouTube.

Cum și-a implantat cheia de la Tesla în braț

Mașinile Tesla nu se descuie cu o cheie obișnuită. Poți intra în mașină cu ajutorul unei cartele (de dimensiunea unui card) pe care o apropii de portiere pentru a se descuia. Pe scurt, aceasta a îndepărtat cipul RFID de pe cartela pentru Tesla Model 3 folosind acetonă. Apoi l-a așezat într-o capsulă biopolimer pentru a-l face sigur pentru corpul ei, după care și l-a implantat sub piele pentru a putea descuia automat mașina.

Ideea i-a venit de la un alt implant pe care îl are deja pe care îl folosește să se conecteze la propriul website, dar și să-ți descuie ușa de la intrare în casă. Noul proiect a căpătat contur după ce și-a cumpărat o Tesla și și-a dat seama că acea cartelă conține un cip RFID.

În mod obișnuit, cipurile RFID pot fi programate pentru a fi utilizate în mai multe feluri. De exemplu, în cazul cartelelor de interfon. Totuși, Tesla folosește un sistem de securitate care nu permite clonarea cartelelor. Acesta este și motivul pentur care Amie DD a decis să o implanteze direct în braț. Tot acest proces mai este cunoscut și sub numele de „biohacking”.

Moda cipurilor implantate în corp e populară în câteva țări din lume, cum ar fi Suedia.