Proiectul prin care copiii din provincie pot să învețe programare

Proiectul prin care copiii din provincie pot să învețe programare
Sursa foto: Playtech

Astăzi, 16 aprilie, s-a lansat programul „Generația Tech” ce este menit să ajute tinerii români să dobândească competențe digitale și să învețe programare.

Programul se va lansa în trei orașe de provincie din România deoarece tinerii din aceste orașe nu au acces la fel de ușor ca cei din orașele mari la surse de informare și de pregătire.

Paul Apostol, fondatorul Digital Nation, nu a precizat care vor fi acele trei orașe deoarece sunt în procesul de selecție. Însă ar trebui să fie localități cu până la 130.000 de locuitori.

Astfel, programul vizează înscrierea a 300.000 de tineri cu vârste între 15-24 de ani.  Totul va fi online, însă în cele trei orașe se vor construi și anumite hub-uri unde studenții ar putea lucra după muncă sau după școală și în weekend.

„Totul se întâmplă pe platforme online, evenimentele sunt mai degraba unele de socializare de întârire a realțiilor dintre mentori și studenți”, spune Paul Apostol.

Programul „Generația Tech” demarat de Digital Nation a primit sprijinul Google prin intermediul unei investiții de 500.000 de dolari în decursul a 12 luni.

Generația Tech, program prin care tinerii pot deprinde competențe digitale

Tinerii vor învăța de la mentori aduși din orașe mari precum Iași, București sau Cluj.

„Mentorii sunt oameni care lucrează în companii mari, dar și freelanceri. Programul este gândit să funcționeze în paralel cu un job, atât pentru mentori, cât și pentru studenți”, explică Apostol.

Programul Generația Tech ar avea și susținerea din partea Ministerului Educației și la evenimentul de lansare ar fi trebuit să ajungă și ministrul Ecaterina Andronescu, însă nu a mai venit.

Întrebat cum ajută Ministerul dezvoltarea programului, Paul Apostol a explicat că „ministerul ne ajută să ajungem în liceele din acele orașe” și că facilitează relația cu profesorii.

Platforma este online, la fel și procesul de învățare, însă și tinerii care nu au aparatura necesară pot accesa programul. „Avem buget pentru achiziționarea de laptopuri pentru tineri care nu au echipamentele necesare”, spune Paul Apostol.

Citește și: