Probleme la BRD: de ce n-au funcționat cardurile. Banca explică situația

Probleme la BRD: de ce n-au funcționat cardurile. Banca explică situația

BRD a avut probleme grave în ziua de 16 septembrie. Cardurile clienților n-au funcționat la plată sau la bancomat. Banca a venit cu explicații despre situația aceasta.

Pe 16 septembrie, BRD Societe Generale a avut probleme la plăţile cu cardul atât la comercianţi, cât şi şi online. Au fost respinse plăţile, iar platforma de mobile banking a băncii a fost indisponibilă. Clienții s-au plâns pe Facebook despre situația aceasta.

Ce s-a întâmplat la BRD de-a ajuns într-o așa criză de funcționare

La ora 13:27, BRD a venit cu o explicație.

„În urma unei avarii a rețelei de electricitate, funcționarea aplicațiilor de internet și mobile banking, a ATM-urilor și POS-urilor, precum și a call-center-ului băncii, a fost întreruptă, dar revine progresiv la parametrii normali. Ne cerem scuze pentru neplăcerile pe care acest incident tehnic le poate cauza și vă mulțumim pentru înțelegere. Serviciile sunt repuse succesiv în funcțiune. Echipele noastre tehnice lucrează la remedierea situației; revenim cu detalii de îndată ce serviciile devin funcționale.”
BRD într-un mesaj pe Facebook

La 14:21, banca a transmis că tranzacțiile cu carduri BRD, la ATM și POS, funcționează normal. Singurul care n-a fost restabilit e call centerul la ora publicării acestui articol.

În ciuda asigurărilor din partea băncii că serviciile sunt funcționale, la 14:30 erau clienți care acuzau că serviciile mobile și de internet banking nu funcționează.

Clienții s-au văzut prinși într-o situație oribilă: fără cash și fără posibilitatea de-a plăti. „Am aflat la casă la Mega Image că nu vă mai funcționează serviciile”, a comentat unul dintre aceștia pe pagina de Facebook a BRD.

BRD a transmis și că avaria a afectat funcționarea call centerului. O parte dintre clienți au sperat că rezolvă astfel funcționarea, dar n-au reușit.

O clientă a fost ceva mai dură la adresa BRD: „Aveți o treabă și aceea e de a avea grija că sistemul să meargă. Și mai vreți să scoateți și banii cash de pe piata. Rușine!”

Citește și:
Etichete: