12 nov. 2018 | 16:30

Cum te lasă BRD să folosești conturile altor bănci în aplicația proprie

ACTUALITATE
Cum te lasă BRD să folosești conturile altor bănci în aplicația proprie

Dacă ai mai multe conturi bancare și te-ai săturat să-ți bați capul cu ele și să folosești o aplicație diferită pentru fiecare atunci o să te bucuri de noua aplicație BRD.

BRD lansează aplicația MyBRD: Contall prin intermediul căreia poți aduce toate conturile tale bancare într-un singur loc, indiferent dacă sunt la BRD sau la alte bănci.

Pe lângă conturile BRD, momentan, poți adăuga conturi de la BCR, ING, Raiffeisen și Banca Transilvania. „Lucrăm la extinderea listei de bănci care pot fi adăugate, bazându-ne pe feedback-ul clienților noștri”, potrivit reprezentanților companiei.

Atunci când îți activezi aplicația poți vedea informațiile despre contul curent, contul de economii, depozite la termen, cardurile de credit, tranzacțiile și așa mai departe. Pentru a te conecta la conturile tale, trebuie să introduci user ID-ul și parola folosite în aplicația de internet banking a băncii pe care dorești să o adaugi.

De asemenea, un alt lucru pe care aplicația îl aduce este împărțirea plăților pe categorii. Astfel, la final de lună poți vedea pe ce ai cheltuit banii.

Trebuie să plătești ceva dacă vrei să folosești serviciul? MyBRD: Contall este gratuit pentru clienții BRD. Nu știm cât sau ce trebuie să plătească clienții altor bănci.

Aceasta este o inițiativă a BRD pentru a face față atacurilor companiilor fintech care se vor putea conecta la interfețele băncilor, iar acestea sunt obligate să le lase datorită directivei europene PSD2. Prin acestă directivă, băncile vor fi obligate să ofere API-uri fintech-urilor pentru ca acestea să le folosească pentru a prelua informații legate de conturile și tranzacțiile clienților.

Momentan, aplicația BRD folosește tehnologia de screen scapping care-ți permite aplicației să vizualizeze informațiile din conturile tale, dar nu-i dă acces. De aceea, în acest moment nu poți face un transfer între conturile tale cu ajutorul aplicației. „Momentan nu, dar lucram la asta. Aceasta functionalitate integreaza datele tale financiare cu posibilitatea doar de a le vizualiza. Aceasta inseamna ca banii nu pot fi transferati din conturile tale folosind aceasta functionatate de agregare”.