Primul telefon pliabil s-a lansat deja și nu vine de la Samsung

Primul telefon pliabil s-a lansat deja și nu vine de la Samsung

Discutăm de câțiva ani despre un telefon pliabil al celor de la Samsung care se poate transforma în tabletă. Între timp, primul astfel de gadget se pare că a ajuns pe piață de la un producător necunoscut.

Chiar și după ce au organizat un eveniment dedicat dezvăluirii gadgetului futurist, oficialii Samsung s-au ferit să ofere un termen precis pentru achiziția primului lor smartphone pliabil. Știm doar că va ajunge pe piață în prima jumătate a acestui an. Între timp, un producător mai curajos a făcut o investiție semnificativă în același subiect și a adus la CES 2019 propria lor iterație a conceptului.

Diferența majoră dintre hibridul telefon/tabletă al celor de la Royale și cel propus Samsung este că poți cumpăra deja un Royale FlexPai. Momentan este disponibil într-o variantă pentru dezvoltatori la prețul de 1.318 dolari. În același timp, oricine se poate considera dezvoltator, iar respectiva mențiune nu e menită ca o restricție.

Trecând peste toate zvonurile din ultimii ani, Royale FlexPai va intra în istorie ca fiind primul telefon pliabil pe care îl poți extinde și transforma într-o tabletă. Nu este foarte compact când îl pliezi, iar curbura nu este cea mai mică, dar dacă ai un buzunar un pic mai mare, nu ar trebui să întâmpini dificultâți în a-l lua cu tine peste tot, la fel ca orice alt telefon mobil.

În privința configurației hardware, ar putea fi unul dintre cele mai sprintene smartphone-uri, datorită integrării celui mai nou SoC Snapdragon 855 de la Qualcomm. Acesta va deveni standard în toate telefoanele de top ale acestui an. Are 6 sau 8GB RAM și poate fi cu cumpărat cu 128 sau 256GB de spațiu. Cele două camere principale de pe spate sunt de 16 și 20 de megapixeli, iar sistemul de operare preinstalat este Android Pie.

În momentul în care îl extinzi, vei obține o tabletă cu diagonala de 7,8 inci și o rezoluție nativă QHD. Va fi interesant de văzut dacă va face valuri în piață sau este doar un experiment ce va fi adoptat de câțiva utilizatori curioși.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI