Primele detalii despre Huawei P30 și P30 Pro: Cu ce va face valuri telefonul de top

Primele detalii despre Huawei P30 și P30 Pro: Cu ce va face valuri telefonul de top

În timp ce Samsung lucrează la ultimele finisaje pentru Galaxy S10, Huawei se află într-o situație similară cu seria sa de aparate Huawei P30 și P30 Pro.

Ultimele săptămâni au fost dominate de zvonuri referitoare la aspectul estetic și funcționalitatea iminentului Galaxy S10. De această dată însă, se pare că o serie de speculații au ajuns online cu referire la iminentele Huawei P30 și P30 Pro.

Nu se știu multe lucruri despre aparatele din seria P30, iar cei de la Huawei nu au oferit vreo informație oficială pe marginea subiectului. Un lucru este însă sigur, nu ar trebui să așteptăm mai mult de câteva luni până când vor deveni oficiale.

Dacă zvonurile publicate de un site chinezesc se dovedesc a fi adevărate, Huawei P30 ar trebui să aibă un design complet diferit comparativ cu bătrânul P20 din 2018. În continuare, vom vorbi de un P30 și un P30 Pro, dar de această dată, ambele vor veni la pachet cu panouri OLED. În trecut, versiune standard, fără Pro în titlu, utiliza un LCD.

Îmbrățișarea OLED-urilor este necesară datorită adopției senzorilor de amprentă în spatele ecranului, care se pare că vor deveni standard în industrie în 2019. În plus, crestătura din partea de sus a panoului va deveni semnificativ mai mică, deoarece se va renunța la autentificarea facială în favoarea cititorului de amprente. Crestătura va fi una de forma unei picături, la fel ca în imaginea de mai jos.

În ceea ce privește celelalte particularități tehnice, Huawei P30 va fi construit în jurul unui panou de 6,1 inci, similar cu cel de la P20. Varianta Pro a gadgetului va face saltul până la 6,5 inci. Partea de captură la P30 ar putea fi la fel ca cea pe care o întălnim pe Mate 20 Pro și va gravita în jurul unui senzor Sony IMX600.

În schimb, Huawei P30 Pro va avea o nouă cameră cu un mecanism periscopic pentru un zoom optic generos. În spatele întregii afaceri s-ar putea afla un senzor Sony din seria șase, precum IMX607 de 38MP. Partea de procesare va fi asigurată de un procesor Kirin 980 cu 8GB RAM în cazul ambelor terminale. Huawei P30 Pro va avea avantajul de a putea fi achiziționat cu până la 12GB RAM. O mufă de căști ar putea fi prezentă pe marginea P30.

huawei-p30 2

Citește și: