18 dec. 2019 | 14:57

Cât de ieftin e internetul în România, în comparație cu restul lumii

ACTUALITATE
Cât de ieftin e internetul în România, în comparație cu restul lumii

Dacă ți se pare că abonamentul tău la internet e prea scump, ia în considerare ce preț are un abonament la aceste servicii în alte țări din lume.

România stă destul de bine la capitolul tehnologie. În ceea ce privește internetul, suntem în topul țărilor cu cea mai mare viteză. Partea interesantă e că, deși internetul este foarte rapid, suma pe care trebuie să o plătești ca să-l folosești este mult mai mică în comparație cu alte state.

Picodi.com a analizat prețurile celor mai mari 233 de furnizori de internet din 62 de țări ale lumii. Au luat în considerare ofertele internetului nelimitat pentru acasă fără televizor și telefon.

Ce preț are abonamentul la internet în România în comparație cu alte țări

Dintre toate țările analizate, România se clasează pe locul trei în topul statelor cu cele mai ieftine prețuri la serviciile de internet: 8€/lună. Înaintea noastră se mai află doar Ucraina și Rusia, cu 5,60€/lună și 6,96€/lună.

De cealaltă parte, țările în care internetul este cel mai scump sunt Africa de Sud (aproximativ 79€/lună), Islanda și Norvegia (în ambele țări abonamentele costă cam 62€/lună)

pret abonament internet

Picodi

La nivel mai mare, viteza globală a internetului prin cablu este de 70 Mb/s. Totuși, în țări precum România, Polonia, Franța și Singapore, furnizorii mari de internet nu oferă vitezet atât de mici. În România, de exemplu, viteza minimă este de 150 Mb/s.

De asemenea, cei de la picodi.com au căutat să vadă și ce viteză de internet poți avea la un preț de maixmum 20€/lună. A ajuns la concluzia că și în România este posibil acest lucru, printre alte țări precum Republica Moldova, Polonia, Ucraina, Ungraia, Letonia și chiar India.

Din studiu reiese că, internetul cu o viteză de 1 Gb/s este, în multe țări, un beneficiu de lux. În 22 din 44 de țări, în care furnizorii prezintă în oferta sa acest tarif, costul lunar al unei astfel de conexiuni trece de suma de 50€.