Poza care-ți arată că Vladimir Putin înțelege tehnologia la fel ca bunica ta

Poza care-ți arată că Vladimir Putin înțelege tehnologia la fel ca bunica ta

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a fost surprins într-o ipostază inedită în biroul său din Kremlin. O poză care-ți arată că nu înțelege tehnologia.

Rusia e văzută drept o amenințare din punct de vedere cibernetic, fiind acuzată că și-a construit o armată de hackeri. Numai că nimeni nu pare să-l fi informat și pe președintele Vladimir Putin de pericolele care pândesc în online.

Agenții de presă din Rusia au prezentat mai multe fotografii oficiale din biroul său de la Kremlin. Așa a ieșit la iveală faptul că Putin nu prea înțelege cum funcționează tehnologia, drept urmare nu pare să-și facă prea mari probleme din cauza atacurilor cibernetice.

Vladimir Putin, indiferent la atacurile cibernetice

În vârstă de 67 de ani, președintele Rusiei pare că încă folosește pe calculatorul său Windows XP. Așa reiese dintr-o imagine oficială făcută în biroul său din Kremlin.

Putin folosește Windows XP

 

Poza de pe desktop reprezintă cele două turnuri ale Kremlinului, dar arată și ce sistem de operare folosește președintele Rusiei. Unul care este vulnerabil în fața atacurilor cibernetice.

Microsoft nu mai oferă update-uri pentru Windows XP și Office 2003 din aprilie 2014. Adică de aproape șase ani. Dar se pare că Vladimir Putin n-a vrut să treacă la Microsoft 10, cea mai nouă versiune oferită de americani. Microsoft a avertizat în repetate rânduri că acele computere care încă mai rulează pe Windows XP sunt vulnerabile în fața atacurilor cibernetice.

Pot fi infectate ușor cu viruși și, din acest moment, nu mai e recomandat Windows XP.

Agențiile de presă din Rusia vin, însă, și cu o explicație. Sistemul de operare lansat în 2001 este ultima versiune Microsoft care a primit undă verde din partea Guvernului Rusiei. Microsoft 10 e permis doar pe dispozitivele pe care nu-s stocate secrete de stat.

Moscova nu vrea să mai depindă de tehnologia americană și a trecut treptat de la Microsoft și Google la sistemul de operare dezvoltat de ruși – Astra Linux și la motoare de căutare autohtone precum Yandex.

Nu se știe, însă, de ce Vladimir Putin încă mai folosește Windows XP.

Citește și: