Porsche Macan EV, confirmat: când se lansează SUV-ul electric compact

Porsche Macan EV, confirmat: când se lansează SUV-ul electric compact

Dacă te încântă posibilitatea achiziției un Porsche electric, producătorul german de autoturisme sport a oferit noi detalii despre varianta EV a Porsche Macan.

Se cunosc de ceva timp informații referitoare la Porsche Macan în varianta electrică. Macan există deja pe piață de ceva timp, dar SUV-ul compact va fi disponibil și într-o iterație electică în același timp. Pentru cel puțin câțiva ani, în funcție de infrastructura încărcătoarelor electrice în zona în care locuiești, cele două iterații vor fi simultan în reprezentanțe.

Într-un interviu acordat publicației Autocar, directorul Lutz Meschke a afirmat că Porsche Macan EV va putea fi achiziționat în 2021. Din acel moment, pe parcursul câtorva ani, va fi disponibilă și versiunea pe combustie tradițională. După aceea, dacă te încântă un SUV de la Porsche, vei avea doar varianta electrică.

La prima vedere, motivele din spatele acestei strategii nu sunt foarte clare, dar s-ar putea să aibă legătură cu rețeaua de alimentatoare electrice din anumite țări. Cu alte cuvinte, în România va sta mai mult timp varianta pe combustie, față de Germania.

Pe partea de design, a oferit câteva informații directorul diviziei SUV, Julian Baumann. El a explicat faptul că Macan EV va fi o evoluție a platformei Taycan, dar ar trebui să fie semnificativ mai aerodinamic comparativ cu vesiunea diesel. Datorită lipsei motorului, botul va fi un pic mai lăsat în jos, dar aspectul general va fi totuși desprins dintr-o mașină de stradă, funcțională în viața de zi cu zi.

În prima fază, vor fi disponibile pentru comandă modelele Porsche Taycan Turbo și Turbo S. Deși termenul Turbo este asociat în mod tradițional cu autoturismele pe combustie tradițională, se pare că nemții vor păstra nomenclatorul și în cazul versiunilor electrice. În orice caz, pentru că vorbim de un Porsche, modelele sale electrice ar trebui să fie unele dintre cele mai rapide de pe șosele. Pe termen lung, Lutz Meschke estimează că 30-40% dintre mașinile Porsche de pe șosele vor fi electrice, în următorii cinci ani.

Citește și:
Sursa: Autocar.de