Poluarea din interiorul casei tale ar putea fi mai rea decât afară

Poluarea din interiorul casei tale ar putea fi mai rea decât afară

Când ne gândim la poluarea aerului, ne gândim la mașini și fabrici care emit tot felul de gaze toxice în natură. Doar că poluarea poate să existe și acolo unde te aștepți mai puțin – cum ar fi în casa ta.

Un studiu realizat de cercetătorii de la University of Texas din Austin a arătat că nivelul de poluare din casele oamenilor care au gătit o masă copioasă de Ziua Recunoștinței este chiar mai mare decât în orașul New Delhi, capitala Indiei.

Pentru a înțelege cât de rea este situația din New Delhi, e bine de știut că World Health Organization a arătat că poluarea de acolo este mai rea decât în orice alt oraș mare de pe Pământ. Mai nou, rapoartele lansate de Environmental Protection Agency arată că același lucru se poate spune și despre aerul din casele noastre.

Oamenii petrec 90% din timp în casele lor – tocmai de aceea, poluarea interioară este cu atât mai îngrijorătoare. Dar în loc să stăm să așteptăm să vedem ce efecte ar putea avea poluarea din casele în care trăim, putem face ceva concret în acest sens.

Compania Prism Analytical Technologies a dezvoltat niște kit-uri care ajută oamenii să testeze nivelul de poluare din casele lor. Acestea poartă numele de Home Air Check (Verificarea Aerului Acasă) și le permit oamenilor să folosească cele mai avansate teste de laborator din SUA la ei acasă în loc să cheme o echipă de chimiști profesioniști să facă treaba.

Mai apoi, un cămin poluat poate să fie transformat într-unul ceva mai curat cu ajutorul diverselor instrumente. Unul din ele ar fi Rabbit Air MinusA2 Ultra Quiet HEPA SPA-780N, care are un sistem de filtrare a aerului cu șase nivele de purificare și deodorizare, care captează și reduce mirosurile neplăcute provenite de la animale de companie, mucegai, țigări și multe alte surse.

Un asemenea instrument poate să te ajute să ai grijă de poluarea din casa ta, dacă pe cea de afară nu o poți cu adevărat controla.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Futurism