PlayStation 5 va avea un controller cu și mai multe butoane

PlayStation 5 va avea un controller cu și mai multe butoane

Sony se pregătește de lansarea PlayStation 5, noua generație de console. Până atunci, însă, vrea să „rupă” piața cu un nou controller cu care să te mai bucuri încă de PS4.

Dacă ești fan PlayStation, atunci ar trebui să știi că noua consolă PS5 se lansează anul viitor. În decembrie, mai exact. Numai că Sony nu stă degeaba până atunci și, când toată atenția era îndreptată spre noua generație de console, japonezii au lansat un controller. Pentru PlayStation 4.

Nu se știe deocamdată dacă acest mic gadget va fi compatibil și cu PS5 sau dacă noile funcții vor fi integrate și pe următorul controller, dar un lucru pare cert. Sony vrea să revoluționeze modul în care te joci pe PS4, atât cât mai timp până la lansare noii console.

Iată despre ce e vorba.

playstation-4-ps4-dualshock-4-back-button-attachment-2

De ce e atât de special noul controller de la Sony

Noul controller se numește DualShock 4 Back Button Attachment. Un nume previzibil pentru că da, ai ghicit, e vorba de un buton de spate. De fapt, un display și mai multe butoane, care se atașează pe spatele controller-ului.

Pe ecranul touch poți customiza cele două butoane laterale, care-ți vin cam prin dreptul degetelor mijlocii, ca să poți să le controlezi ușor. Sony explică faptul că butoanele ajută la selectarea diverselor profile pentru jocuri. Ar putea fi, însă, utile și-n cazul în care te uiți la Netflix din consola PS4. Butoanele pot fi configurate în timp ce te joci și poți să selectezi până la trei profile de acest fel.

Controllerul are, de asemenea, și o mufă de căști – 3,5 mm. Noul gadget oferit de Sony va fi lansat în magazine anul viitor și va costa în jur de 30 de dolari. Cât despre noua consolă PS5, aceasta va fi lansată în decembrie anul viitor, perioadă în care și rivalul Microsoft se pregătește de lansarea noii generații de console Xbox.