FOTO | Cum ar putea arăta noul controller de la PlayStation 5

FOTO | Cum ar putea arăta noul controller de la PlayStation 5

Știi deja că noua consolă PlayStation 5 apare anul viitor, așa că mai ai un pic de așteptat. Dar, între timp, pe internet au apărut și primele poze cu schița noului controller. Și se anunță câteva îmbunătățiri pe ici pe colo.

PlayStation 5 se anunță a fi o consolă revoluționară din punct de vedere al dotărilor, iar japonezii se pregătesc să o lanseze anul viitor, în decembrie. Deocamdată, pe internet circulă doar zvonuri legate de preț. Niciun anunț oficial nu a fost făcut în acest sens.

Pe net au apărut însă și câteva poze cu patentul înregistrat în Japonia referitor la noul controller. La prima vedere, pare un controller similar cu DualShock 4, cel pe care-l folosești și acum pe PS4. Dar apar și câteva elemente noi.

Controller PS5

Cum arată noul controller PlayStation 5

După cum poți observa în poza de mai sus, la prima vedere nu sunt mari schimbări față de actuala generație de controllere PlayStation. Dar dacă te uiți cu atenție, vei observa că sub pad, între mufele de căști și butonul de PS apare o linie curbată. Acolo ar putea fi ceva.

De asemenea, e posibil ca lumina din spatele controller-ului să dispară pe noua generație pentru consola PlayStation 5.

Mai jos ai o comparație controller-ul pentru PS4 și patentul pentru PS5:

Controller PS5

 

 

Sigur, e posibil ca ceea ce ai văzut să fie doar o schiță de lucru și, în 2020, controller-ul pentru PS5 să arate cu totul altfel. Dar măcar poți să-ți faci o idee dacă japonezii merg pe aceeași linie sau se pregătesc de schimbări substanțiale. Nu există niciun nume oficial, deocamdată. Dar s-ar putea numi simplu: DualShock 5, de ce nu?

Se zvonește că noua consolă PS 5 va costa în jur de 500 de dolari, dar prețul final nu a fost anunțat oficial. Directorul general al Sony, Jim Ryan, susține că noua consolă va fi compatibilă și cu PS4 și că va consuma mai puțină energie. Mai multe specificații despre PlayStation 5 poți găsi aici.