Platforma care ar putea lua locul Netflix va fi lansată curând

Platforma care ar putea lua locul Netflix va fi lansată curând

Netflix și Amazon sunt printre cele mai importante platforme de streaming acum, însă un nou competitor important ar putea veni chiar din Franța.

Autoritățile de reglementare franceze au dat undă verde marilor broadcasteri din țară să lanseze un serviciu care ar urma să intre în competiție cu giganții mondiali. Acesta se numește Salto și este rezultatul unei colaborări între Pubcaster France Televisions și rivalii săi, M6 și TF1.

Serviciile vor fi similare cu cele pe care le oferă Netflix sau Amazon Prime, iar cliențiii vor putea beneficia de acestea sub forma de abonament. Partea bună e că nu va mai fi nevoie să așteptăm foarte mult timp. Cel mai probabil Salto va fi lansată în primul trimestru al anului 2020.

Proiectul va avea un buget de aproximativ 56 de milioane de dolari în primul an.

Ce aduce lansarea Salto, posibil competitor Netflix

„Lansarea platformei ne va da ceea ce avem nevoie să concurăm cu jucători internaționali pe propriul nostru teritoriu”, spune Delphine Ernotte Cunci, CEO France Televisions. Astfel, ambițiile sunt mari, iar creatorii acesteia speră ca Salto să poată să câștige popularitatea pe care Netflix o are la momentul actual.

Partenerii spun că forțele lor unite reprezintă un răspuns local ambițios pentru așteptările consumatorilor care sunt într-o continuă evoluție. Astfel, le-ar oferi mai multe opțiuni atât la nivel național, cât și în restul Europei.

„Canalele noastre sunt populare în rândul francezilor, conținutul nostru e atractiv și tehnologia este foarte avansată – toate motivele să întâmpine cu brațele deschise viitoarea lansare a unei oferte comune ambițioase ca Salto”, spune Nicolas de Tavernost, șeful M6.

Planurile sunt similare cu cele ale britanicilor. În Marea Britanie, ITV și BBC, cei mai mari broadcasteri din țară, urmează să lanseze platforma de streaming BritBox. Deși nu a primit încă undă verde, platforma ar urma să fie lansată anul acesta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Variety