Petiția care putea transforma Super Bowl într-un moment legendar

Petiția care putea transforma Super Bowl într-un moment legendar
17:17 05.02.2019

Sigur, la început, era o glumă cu SpongeBob, dar au fost suficiente indicii care să lase impresie c-o să fie un show extraordinar la Super Bowl. N-a fost cazul, cum vedem acum.

Super Bowl este cea mai mare competiție sportivă din State Unite ale Americii, iar mulți americani o consideră o sărbătoare națională. Evenimentul prinde chiar și la publicul care nu este foarte pasionat de fotbalul american. De exemplu, mulți se uită exclusiv pentru spoturile publicitare.

Pentru că audiența este atât de mare, reclamele care sunt difuzate pe durata Super Bowl sunt exorbitant de scumpe. Asta înseamnă că marile branduri se dau peste cap să scoată cele mai bune reclame posibile, special realizate pentru Super Bowl.

Un alt motiv pentru care Super Bowl este atât de urmărit are legătură cu artistul sau grupul de artiști care vor ține un mic show în timpul pauzei. De-a lungul anilor, au cântat Michael Jackson, Madonna, Prince, Beyonce, Lady Gaga și mulți alții. Și aici intervine problema cu SpongeBob.

Ce-i cu gluma care a devenit petiție

SpongeBob SquarePants este un show pentru copii incredibil de popular – a debutat în 1999. Anul trecut, creatorul show-ului a decedat, iar fanii au fost devastați. În SpongeBob există un episod intitulat „Bad Geeks”, în care SpongeBob și prietenii pun la cale împreună un cântec epic pentru „Bubble Bowl” (echivalentul Super Bowl, dar în apă). Acel cântec este „Sweet Victory”, iar „Bad Geeks” a ajuns să fie în top cele mai bune episoade.

În memoria creatorului SpongeBob, fanii au făcut o petiție prin care cereau ca „Sweet Victory” să fie cântat la Super Bowl. Sigur, a pornit mai mult ca o memă, pentru că cererea a fost atât de ridicolă, încât nimeni nu se aștepta să fie luată în serios. Între timp, petiția a depășit un milion de semnături și a devenit virală.

Toate indiciile arătau că „Sweet Victory” va rula în pauză

Mai mulți din cei implicați în eveniment dădeau de înțeles pe rețelele sociale că SpongeBob va fi cumva băgat în pauză. Rodger Bumpass (vocea lui Squidward) a spus că va fi implicat în show și punctul culminant a fost când Maroon 5, trupa care urma să țină show-ul din acest an, a postat un video scurt în care apare SpongeBob.

Cum era de așteptat, oamenii au luat-o razna. Că erau sau nu fani SpongeBob SquarePants, mai toată lumea se aștepta ca „Sweet Victory” să ruleze la Super Bowl. În schimb, toate așteptările le-au fost desființate. Pe scurt, pe scenă au apărut SpongeBob și prietenii costumați care l-au introdus pe Travis Scott, adică artistul cu care au cântat alături de cei de la Maroon 5. Atât.

Poate că n-ar fi fost dezamăgirea atât de mare dacă Maroon 5 și ceilalți implicați în eveniment nu ar fi tot lansat indicii despre „Sweet Victory”. Majoritatea celor care au semnat petiția aveau zero așteptări, era doar o glumă cu iz de nostalgie pe care alții au ales să o exploateze pentru nimic.

Per total, oamenii au fost dezamăgiți de concert, de reclame și chiar și de latura sportivă. Partea bună e că de aici s-au născut tot felul de glume și meme despre ultimul Super Bowl. Îți las mai jos câteva.

Etichete:
loading...