Telefoanele sunt mai periculoase ca niciodată la un capitol neașteptat

Telefoanele sunt mai periculoase ca niciodată la un capitol neașteptat

În afara cazurilor în care smartphone-urile te afectează psihologic, un telefon poate prezenta pericole și din punct de vedere fizic.

Partea interesantă e că aceste pericole sunt mai prezente ca nicodată. De fapt, au crescut tot mai mult odată cu apariția primului iPhone, în 2007.

Telefonale sunt extrem de utile în viața utilizatorilor, dar vin și cu anumite dezavantaje.

Aceste răni pe care un telefon le poate cauza sunt împărțite în două categori. Prima se referă la rănile cauzate indirect de un astfel de dispozitiv (de exemplu, atunci când trimiți un mesaj în timp ce mergi pe stradă și te lovești de un stâlp). Cealaltă categorie include rănile cauzate de telefoane în sine, precum lovirea în față cu un smartphone sau bateriile care explodează în mâinile utilizatorilor.

Un nou studiu arată că aceste răni au luat amploare în 2007 și au continuat să crească de atunci. Au extras date cuprinse între 1998 și 2017 cu privire la rănile la nivelul capului și ale gâtului cauzate de telefonane din baza de date National Electronic Injury Surveillance System (NEISS). Aceasta cuprinde date din 100 de spitale din SUA.

Ce pericole poate prezenta folosirea unui telefon

În această perioadă, au avut loc 2.501 de răni din cauza telefonului mobil. Astfel, cercetătorii au estimat că, la nivel național, au existat 76.000 de astfel de răni. Aproximativ jumătate dintre aceste cazuri au implicat oameni care foloseau telefonul la volan, timp ce conduceau.

Cele mai frecvente probleme au fost tăieturile, vânătăile și leziunile organelor interne – în primul rând, leziuni traumatice ale creierului.

Cercetătorii spun că utilizatorii ar trebui să fie mai conștienți de aceste pericole, precum utilizarea unui telefon în timp ce încearcă alte activități. Astfel, oamenii nu mai sunt conștienți de ce se află în jurul lor.

De asemenea, celebrul joc Pokemon Go a fost și el de vină pentru multe dintre aceste răni, aproximativ 90 de cazuri documentate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: The Guardian
Etichete: