Cât de puternic e pașaportul românesc. Pe ce loc se află în topul mondial

Cât de puternic e pașaportul românesc. Pe ce loc se află în topul mondial
Teodora Tudosie
Teodora Tudosie
13:41 22.07.2019

Odată cu posibilitatea călătoriei în UE numai cu buletinul, să deții un pașaport în România nu mai e o necesitate atunci când vrei să pleci în vacanță.

Totuși, dacă vrei să părăsești teritoriul Uniunii Europene, vei avea nevoie neapărat de pașaport.

Henley Passport Index este un raport care măsoară puterea pe care un pașaport o are, iar România nu stă foarte rău la capitolul acesta. La nivel mondial, pașaportul românesc se află pe locul 18 în topul care măsoară gradul de acces pe care documentul de călătorie îl oferă. Astfel, se iau în considerare țările în care poți intra numai cu pașaportul, fără să ai nevoie de viză. Pașaportul românesc te lasă să intri pe teritoriul la 169 de țări din lume.

Pe lângă statele UE, în care poți intra doar cu buletinul, există multe țări care acceptă călători cu pașaport de România fără să le ceară și viză. Astfel, există o serie de țări în care e mai ușor de ajuns decât credeai, tot ce-ți trebuie e un pașaport valabil (pe lângă bani, bineînțeles). Așadar, poți ajunge în state care mai de care mai interesante, cum ar fi Botswana, Jamaica sau chiar Coreea de Sud fără să ai nevoie de viză.

Poți vedea aici lista completă a țărilor în care poți intra cu pașaportul românesc.

Țările cu pașaport mai puternic decât România

Pe locul întâi în topul statelor cu cele mai puternice pașapoarte se regăsesc două state asiatice: Singapore și Japonia. Un pașaport emis de oricare dintre aceste țări te lasă să călătorești fără viză către un total de 189 de țări de pe planetă.

Pe locul doi se află Coreea de Sud, Finlanda și Germania. Cetățenii acestor țări pot călători către 187 de țări din lume.

Țara noastră s-a situat pe același loc și în 2018. Totuși, un pașaport din România este acum mai puternic decât era în 2017, când se afla pe locul 21 în top, cu 153 de țări în care puteai avea acces cu ajutorul acestuia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: