În corpul uman există un organ de care cercetătorii nu știau. Acum a fost descoperit

În corpul uman există un organ de care cercetătorii nu știau. Acum a fost descoperit

Corpul uman este plin de mistere pe care nici cei mai pricepuți oameni de știință nu le pot rezolva și mereu se descoperă lucruri noi despre acesta.

Probabil ai impresia că îți cunoști anatomia, însă nici cei mai inteligenți dintre noi nu știu cum funcționează absolut fiecare regiune de la nivelul corpului omenesc. Acest lucru se vede și în descoperirile pe care oamenii de știință le fac constant despre acesta.

Cea mai nouă descoperire a unor experți pare una destul de dificil de crezut. Cercetătorii cred că au descoperit un nou organ în corpul uman, unul de a cărui existență nu se știa până în momentul de față. Nu-ți imagina un al treilea plămân sau un ficat în plus, ci un organ diferit, situat la nivelul pielii.

Experții au numit acest organ drept complexul glio-neural nociceptiv și este alcătuit din celule gliale, care au rolul de susținere a celulelor nervoase. În cazul acestui organ, celulele gliale formează o rețea complexă între straturile pielii.

Ce face noul organ descoperit în corpul uman

În esență, acesta ar fi un organ senzorial, ceea ce înseamnă că recepționează diferiți excitanți din mediul înconjurător și-l transformă într-un impuls nervos.

Potrivit cercetătorilor, acesta joacă un rol cheie în ceea ce privește percepția durerii la nivelul pielii. Până acum, se credea că durerea începea la nivelul nervilor pielii. Oamenii de știință susțineau că celulele numite fibre nociceptive din corpul uman erau răspunzătoare pentru sentimentul durerii.

Inițial, echipa de cercetători a descoperit noul organ la șoareci și subliniază faptul că nu au demonstrat că acesta există și în corpul uman. Totuși, aceștia susțin că șansele sunt foarte mari. Dacă acest lucru se adeverește, organul ar putea contribui la o mai bună înțelegere a felului în care durerea începe și cum poate fi suportată de corpul uman.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: