Orașul în care noaptea ține și o lună a fost fotografiat cu un iPhone 11

Orașul în care noaptea ține și o lună a fost fotografiat cu un iPhone 11
Sursa foto: Amos Chapple / PetaPixel

Noul flagship de la Apple, iPhone 11 Pro este recunoscut pentru camerele sale impresionante, iar acum a fost pus la treabă într-un loc destul de neobișnuit.

Murmansk este un oraș situat în nord-vestul Rusiei, foarte aproape de malul Oceanului Arctic. Aici, o noapte din an durează ceva mai mult decât ar trebui să dureze în mod obișnuit. În loc de media de 12 ore, una dintre nopțile din an durează aici peste o lună. Mai precis, locuitorii zonei nu văd lumina soarelui pentru o perioadă de aproximativ 40 de zile.

În cea mai mare parte a anului, orașul este acoperit de un strat destul de generos de zăpadă. De altfel, aici vara durează extrem de puțin, vreo săptămână sau două.

Totuși, unul dintre cele mai spectaculoase aspecte este reprezentat de luminile nordice care se pot observa în toată splendoarea lor aici. Acesta este principalul motiv pentru care Amos Chapple, un fotograf, a decis să se aventureze în acest oraș și să-l surprindă în imagini cu ajutorul camerei de pe un iPhone 11 Pro.

Orașul în care noaptea ține o lună, fotografiat cu un iPhone 11

Pentru fotografiile sale, a folosit de cele mai multe ori Night Mode pe noul iPhone, care se poate ajusta automat și pentru situații cu lumină scăzută. Fotograful laudă camera telefonului. Spune că în realizarea fotografiilor a folosit un timp de expunere de trei secunde, însă nu a văzut nicio poză blurată. Dimpotrivă, toate au fost extrem de sharp.

Totuși, fotograful a observat și un dezavantaj. E de părere că cea mai mare problemă cu Night Mode de pe noul iPhone 11 Pro e că insistă că știe cel mai bine cum trebuie folosit. Astfel, aparatul foto activeză opțiunea modului de noapte doar în scene foarte întunecate.

Rezultatele sunt destul de impresionante și poți observa câteva fotografii din seria lui Chapple aici.

iphone 11 pro
Amos Chapple / PetaPixel
iphone
Amos Chapple / PetaPixel
Amos Chapple / PetaPixel
Amos Chapple / PetaPixel
Amos Chapple / PetaPixel
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Petapixel
Etichete: