Chinezii Oppo au cel mai ciudat și inutil design pentru un telefon

Chinezii Oppo au cel mai ciudat și inutil design pentru un telefon

Ecranul decupat în partea de sus a fost introdus de iPhone X, iar de atunci producătorii de telefoane caută soluții creative la acestă problemă. Oppo vine cu o soluție ciudată.

Pentru ca noi să avem un ecran cât mai extins pe partea din față a telefonului, producătorii au trebuit să apeleze la diferite tertipuri. Apple a venit cu ecranul crestat pentru iPhone X, apoi toți producătorii de Android au copiat design-ul.

Alți producători au ecrane perforate (vezi Samsung Galaxy S10), ir alții au ales să ascundă camera frontală în interiorul corpului telefonului și acesta să se activeze doar atunci când vrei să faci o astfel de fotografie.

Producătorul chinez Oppo vine cu o nouă propunere pentru a te scăpa de ecranul crestat: o cameră de tip pop-up ciudată de tip „aripă de rechin”. Practic, atunci când te uiți la telefon acesta arată ca și cum s-ar uita ciudat la tine și ar fi ridicat o sprânceană.

Acest tip de pop-up camera are un difuzor și un bliț încorporat, deci acestă alegere nu este doar de design, ci asigură și o funcționalitate specială. Soluția celor e la Oppo pare a fi una bună având în vedere că astfel ai și o cameră și un difuzor, dar în același timp ai și ecranul întins pe toată suprafața.

Oppo Reno – un alt telefon cu un zoom optic 5x

Oppo Reno are un ecran de 6,4 inci (rezoluție 2340 x 1080 pixeli) și rulează Android Pie, peste care este implementată interfața ColorOS 6. Creierul telefonului este un Snapdragon 710, ce este ajutat de 6 sau 8 GB RAM și un spațiu de stocare de până la 256 GB.

Telefonul ar avea un sistem cu trei senzori foto: unul de 48 megapixeli (f/1.8), altul de 20 MP (f/2.6) și un senzor ToF. De asemenea, telefonul ar fi capabil de un zoom optic de 5x, la fel ca Huawei P30 Pro.

În față, camera ce iese din corpul telefonului este una de 16 MP (f/2.0).

Oricum ar fi, este bine că producătorii caută soluții la ecranul crestat și nu vom trebui să trăim prea mult cu telefoane cu găuri sau cu decupaje, fie ele și în formă de picătură.

OnePlus 7 ar putea urma exemplul lui Oppo Reno deoarece cei doi producători aparțin aceleași companii. Lunile trecute, am văzut imagini cu noul OnePlus 7 și am presupus că smartphone-ul companiei va avea o cameră retractabilă la fel ca Vivo Nex S.

Totuși, dezvăluirea lui Oppo Reno ar putea însemna că și OnePlus să aibă acest tip de cameră „aripă de rechin”, „gumă de mestecat”. Oppo Reno ar fi gata de lansare pe 10 august.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: