OnePlus 7T, oficial: de ce o să ții minte cel mai nou smartphone de top

OnePlus 7T, oficial: de ce o să ții minte cel mai nou smartphone de top

Ultimele săptămâni au fost încărcate de lansări importante în domeniul smartphone-urilor, iar OnePlus 7T este printre ultimele terminale de top ale acestui an.

După ce a fost subiectul mai multor speculații în ultimele luni, OnePlus 7T tocmai a avut parte de o conferință oficială pentru dezvăluirea tuturor particularităților sale. Spre deosebire de diferențele dintre OnePlus 6T și OnePlus 6, noul terminal vine la înaintare cu modificări mai importante.

Dincolo de un chipset nou sub carcasă și un ecran de 90Hz, OnePlus 7T vine la pachet cu încărcare rapidă pe 30W și un sistem de captură avansat, cu trei camere. Prima și cea mai importantă dintre ele constă într-un senzor de 48MP de la Sony intitulat IMX586. Acesta utilizează o diafragmă de F/16, la fel ca în cazul OnePlus 7 Pro. Cel de-al doilea este un senzor telephoto cu zoom optic 2x. Pentru comparație, același OnePlus 7 Pro are un zoom optic de 3x, dar o rezoluție mai mică, de doar 8Mp.

A treia cameră are 16 megapixeli și un obiectiv ultrawide cu un câmp larg de vizualizare, 117 grade, la fel ca versiune Pro. Dacă te încântă ideea de fotografie macro, cu noul OnePlus 7T poți imortaliza conținut foto de la 2,5 centimetri și poți filma la rezoluție 720 cu 960 de cadre pe secundă.

Panoul folosit este promovat ca fiind de tip Fluid AMOLED cu suport pentru HDR10+. Are o rată de reîmprospătare de 90Hz, cu un raport de aspect de 20:9 și o diagonală de 6,55inci. Crestătura din partea de sus a panoului este mai mică ca niciodată și integrează o cameră de 16 megapixeli. Rezoluția nativă este 1080p+, în contrast cu QHD-ul de OnePlus 7 Pro.

Ca un detaliu discret de construcție, aparatul are un nou driver haptic pentru o vibrație mai puternică. Tipul de încărcare folosit este Warp Charge 30T, cu 23% mai mare decât vechiul Warp folosit de generația anterioară de OnePlus. Acumulatorul de 3800mAh, prin noul algoritm de încărcare, atinge 70% în doar 30 de minute. Nu suportă încărcare wireless.

OnePlus 7T are un spate mat protejat cu 3D Corning Gorilla Glass. Îl poți cumpăra în culorile Glacier Blue și Frosted Silver, ambele cu un degrade. Chipsetul a beneficiat de un upgrade la Snapdragon 855+, are 8GB RAM standard și poți opta pentru 128 sau 256GB de memorie UFS 3.0. Terminalul se livrează din start cu Android 10 și ar putea fi primul telefon de pe piață care se poate lăuda cu asta. În magazine va ajunge începând 28 septembrie la un preț de start de 600 de dolari.

Citește și: