Omul care fura embrioni umani pentru o companie din India

Omul care fura embrioni umani pentru o companie din India
Sursa foto: BioEdge

Un bărbat din Malaezia a fost arestat când a încercat să aducă un embrion uman în India prin aeroportul din Mumbai.

Hoțul se numește Partiban Durai. Acesta le-a spus polițiștilor că este a zecea călătorie de strecurare a embrionilor în numele clinicii indiene de de fertilitate Indo Nippon din ultimele 18 luni, după cum arată The Times of India. Cu toate astea, clinica neagă acuzațiile. Durai a venit cu embrionul păstrat într-o canistră cu nitrogen.

Hoțul și-a justificat furtul pe motiv că mulți oameni călătoresc în India pentru tratamente de fertilitate, inclusiv fertilizarea in-vitro. Motivul pentru care atâția oameni merg în India cu acest scop este că tratamentele tind să fie mai ieftine acolo și supuse la mai puține reguli decât în alte țări. În Malaezia un tratament costă 5.000 de dolari, pe când în Mumbai prețul ajunge undeva la 2.000 de dolari. Însă importarea embrionilor în India este un act ilegal, excepție făcând situațiile în care scopul final este cercetarea științifică.

Fondatorul clinicii Indo Nippon, Goral Gandhi, a negat orice implicare în furturi. Cu toate astea, Durai a arătat mesajele SMS dintre el și cei de la clinică, care sugerează contrariul. Mai mult, poliția a descoperit mai multe dovezi incriminatorii pentru Indo Nippon, printre care conversații între cei de la clinică și o agenție de mame surogat din Malaezia, numită Heart to Art, la care Durai a spus că a fost angajat. „Această companie funcționează drept un agent de trimitere ilegală a embrionilor către India”, au explicat un oficial. În conversațiile găsite de polițiști, cei de la Indo Nippon ar fi cerut ce tip de donatori de ovule își doresc.

Când Durai a fost interceptat la aeroport, oficialii l-au rugat să coopereze cu ei și să îi facă pe cei care l-au angajat să creadă că totul este în regulă. Ulterior, el a fost acompaniat de polițiști la un hotel de cinci stele unde i se spusese de către cei de la Indo Nippon că trebuie să se cazeze. Ajuns acolo, le-a trimis acestora din urmă poze, ca semn că totul merge conform planului. Aceștia i-au cerut apoi să ducă embrionul la clinica Indo Nippon, unde Gandhi l-a preluat, eliminând orice urmă de îndoială cu privire la implicare clinicii în caz.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Futurism
Etichete: