Omul care a donat zeci de milioane de dolari ca să înțeleagă sărăcia

Omul care a donat zeci de milioane de dolari ca să înțeleagă sărăcia

Un miliardar din San Francisco a donat 30 de milioane de dolari Universității din California, cu scopul de a finanța cercetările cu privire la cauzele și soluțiile problemei oamenilor fără adăpost.

CEO-ul de la Salesforce, Marc Benioff, este un adevărat filantrop în ceea ce privește oamenii fără casă. În 2018, el a investit milioane de dolari într-o lege menită să taxeze companiile cu venituri mari pentru a ajuta oamenii fără adăpost.

Noua inițiativă finanțată de Benioff și soția lui, Lynne, se numește UCSF Benioff Homelessness and Housing Initiative și are ca scop conducerea de cercetări academice, oferirea de testimoniale și antrenarea oamenilor care au trăit pe străzi pentru a deveni speakeri profesioniști. Donația de 30 de milioane de dolari este cea mai mare de până acum realizată pentru a finanța cercetările cu privire la oamenii fără adăpost.

„Lumea are nevoie de o Stea a Nordului pentru adevărul cu privire la oamenii fără adăpost”, a zis Benioff, spunând că inițiativa lui „va fi acea Stea a Nordului, oferind cele mai recente cercetări, date și soluții bazate pe dovezi pentru a ne asigura că investim în programe care vor ajuta rezolvarea crizei oamenilor fără adăpost”.

În San Francisco, peste 4.000 de oameni dorm pe străzi în fiecare noapte. Drept referință, prețul mediu de închiriere a unui apartament cu două dormitoare acolo este de 1,3 milioane de dolari, iar o familie de patru persoane care câștigă 117.400 de milioane de dolari pe an este considerată destul de săracă.

Tocmai de aceea, Benioff a donat suma extrem de mare universității – pentru ca oficialii să cheltuie banii de taxă într-o manieră informată, bazată pe date și statistici. „Vrem să fim o echipă rapidă de răspuns pentru a ajuta cu adevărat publicul”, a zis doctorul Margot Kushel, care conduce UCSF Center for Vulnerable Populations. „Asta democratizează informațiile; ne va ajuta să obținem datele”.

Sursa: Yahoo News