O nouă victimă a atacurilor teroriste de la 11 septembrie a fost identificată: cum a fost posibil

O nouă victimă a atacurilor teroriste de la 11 septembrie a fost identificată: cum a fost posibil

Atentatul de la 11 septembrie 2001 a schimbat lumea în foarte multe feluri și, chiar dacă au trecut 18 ani de atunci, americanii identifică în continuare victime.

Numărul victimelor de la 11 septembrie a fost de câteva mii de persoane. Din cauza modului în care s-a desfășurat tragedia, mulți dintre ei nu au fost identificați niciodată, iar familiile lor nu au putut să afle ce s-a întâmplat cu adevărat acolo. Într-un mod complet eronat, ai fi putut să trăiești câteva decenii cu speranța că poate un om drag mai este în viață.

Din fericire pentru o familie de americani, autoritățile americane nu au luat niciodată o pauză de la eforturile pentru identificarea tuturor cadavrelor găsite la 11 septembrie 2001, printre ruinele World Trade Center. Au trecut aproape 18 ani de la eveniment și, conform Agerpres, a fost identificată o nouă victimă.

Familia sa a decis să nu-i fie făcut public numele, dar știm că este vorba de un bărbat. El reprezintă persoana identificată cu numărul 1643 dintr-un total de 2753 de oameni care au fost dați dispăruți în preajma atacului terorist de la WTC. Atacul terorist de la acea vreme continuă să fie de referință în istoria colectivă, ca reușind să genereze cel mai mare număr de victime într-un timp atât de scurt.

Rămăşiţele sale au fost recuperate în 2013 în apropiere de clădirea Deutsche Bank şi experţii l-au identificat prin analizarea unui fragment de os, a precizat Aja Worthy Davis, purtătoare de cuvânt a oficiului Chief Medical Examiner (CME) din New York, biroul municipalităţii care se ocupă de cazurile de moarte violentă.

Deși evenimentul pare o raritate absolută, aceasta este prima identificare adițională după luna iulie a anului trecut, când CME a stabilit identitatea unei alte persoane decedate în preajma Turnurilor Gemene. Din nou, identificarea a fost făcută printr-un frament de os și s-a stabilit că este vorba de Scott Johnson, un analist la compania de investiții Keefe, Bruyette și Woods.

Astfel de identificări sunt posibile la ora actuală datorită evoluției tehnologice și a proceselor dezvoltate în analiza ADN de către cercetătorii de la laboratorul CME din New York.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: