Apocalipsa ca în filme sau în Biblie ar putea urma acest scenariu

Apocalipsa ca în filme sau în Biblie ar putea urma acest scenariu

O echipă de astronomi a reușit să prezică modul în care va fi distrusă planeta noastră, iar scenariul nu sună prea bine. Din fericire, apocalipsa nu se se va întâmpla în timpul vieții tale.

Într-o zi, în mod inevitabil, planeta noastră va ajunge la sfârșitul zilelor, însă până acum oamenii de știință nu știau cum se va întâmpla acest lucru. Însă, o echipă internațională de oameni de știință a reușit să afle acest lucru pe baza unor date culese de la o stea similară cu Soarele.

Este vorba despre steaua T Ursae Minoris (T UMi), care este o gigantă roșie mult mai bătrână decât Soarele. De ce este atât de specială această stea? Ei bine, pentru că se află în etapele finale ale vieții sale. Acest lucru le-a oferit cercetătorilor o oportunitate rară de a observa prin ce faze trece o stea atunci când îmbătrânește.

Astfel, specialiștii au reușit să afle ce se va întâmpla cu Soarele atunci când își va termina rezervele de combustibil.

Ce lasă în urmă apocalipsa de tipul acesta?

După cum știi legătura dintre Soare și Pământ este una foarte puternică, deoarece viața pe Terra așa cum o știi tu nu ar fi posibilă fără această stea. Așa că dacă Soarele dispare, planeta nu are nicio șansă să supraviețuiască.

Potrivit oamenilor de știință, Soarele se va transforma, în viitor, într-o gigantă roșie de tipul T UMi. Mai exact, transformarea va avea loc peste câteva miliarde de ani. Ce înseamnă asta? Pe scurt, planeta își va va mări dimensiunea pe măsură ce momentul „morții” sale se apropie. În acest proces, va absorbi Venus și Mercur și, cel mai probabil, și planeta Pământ.

Apoi se va transforma într-o pitică albă. Ulterior, după aproximativ 14 miliarde de ani, va continua să se răcească până la o temperatură de aproape zero grade, când va deveni o pitică neagră.

Citește și:
Sursa: CNET
Etichete: