Noua tehnologie care promite să-ți încarce bateria cât ai clipi

Noua tehnologie care promite să-ți încarce bateria cât ai clipi

Cercetătorii vin cu o nouă tehnologie care ți-ar putea încărca telefonul în doar câteva secunde. Astfel, nu va mai fi nevoie să aștepți ore pentru a-ți încărca bateria cu ajutorul încărcătorului.

Oamenii de știință de la University of Waterloo au transformat procesul de încărcare, dezvoltând un nou tip de baterie specializată. În acest sens, specialiștii au folosit nanotehnologia pentru a îmbunătăți semnificativ proprietățile supercondensatorilor.

Designul echipei reușește să dubleze cantitatea de energie electrică pe care dispozitivele cu încărcare rapidă o pot conține. În teorie, aceste baterii vor putea fi folosite pentru orice dispozitiv electronic, fie că vorbim de telefoane și laptopuri sau mașini electrice și lasere.

Tehnologia dezvoltată de cercetători care îți încarcă telefonul în câteva secunde

„Supercondensatorii sunt văzuți ca o alternativă promițătoare și mai ales, prietenoasă cu mediul, în comparație cu bateriile clasice, venind cu beneficii precum încărcarea mai rapidă decât a acumulatorilor obișnuiți, dar și siguranță și fiabilitate sporite”, a declarat Michael Pope, profesor de inginerie chimică și conducător al studiului.

În plus, supercondensatorii disponibili la ora actuală pe piață sunt capabili să stocheze destul de puțină energie, reușind să ajungă la o capacitate de aproximativ 10% din capacitatea normală a unei baterii reîncărcabile clasice.

Asta pentru că, cercetătorii din Ontario au ales să folosească o soluție salină care are capacitatea de a acoperi straturile de grafen care au o grosime de doar câțiva atomi.

„Am reușit să atingem valori record în ceea ce privește capacitatea de stocare de energie a supercondensatorilor”, spune Michael Pope, profesor de inginerie chimică și conducător al studiului. „Cu cât vom reuși să sporim densitatea, cu atât vom putea să înlocuim mai multe baterii clasice”, mai adaugă acesta. Cercetătorul crede că dacă bateriile bazate pe supercondensatori beneficiază de marketingul potrivit, acestea vor ajunge mult mai curând pe piață.

Citește și:
Etichete: