Noua Dacia, testată pe drumuri publice: Renault are deja o variantă electrică a ei

Noua Dacia, testată pe drumuri publice: Renault are deja o variantă electrică a ei

Dacia a ajuns la o colecție impresionantă de modele. După noul Duster, mai pregătește schimbarea unui model clasic. Acum vedem și primele imagini cu această mașină.

Dacia a introdus, în 2012, modelul Dokker. E un model polivalent, care ar putea fi folosit atât ca mașină de familie, cât și pentru transport. În 2017, Dacia a venit cu un facelift pentru ea, iar acum are deja în teste modelul nou. Din imaginile de până acum, mașina seamănă destul de mult cu Renault Kangoo.

Noua Dacia Dokker, surprinsă în teste

Dacia-Dokker-prototip-test

Dacia-Dokker-prototip-test

Dat fiind că Dacia a început deja testarea noii mașini în public, anunțul oficial ar putea fi făcut în august și lansara să fie în 2020. Anul viitor va fi unul despre de bogat în modele noi, nu doar de la Dacia. De la producătorul local e așteptată însă mașina electrică, promisă încă din 2017.

Dacia-Dokker-prototip-test

Dacia-Dokker-prototip-test

Dokker a fost un model de succes, chiar dacă nu neapărat în România. E vândută în numeroase țări din Europa și Africa de Nord, fie sub marca Dacia, fie sub cea a Renault. Primele estimări despre noul model sunt că va avea o grilă nouă, cu o poziționare diferită a proiectoarelor de ceață, dar și o capotă nouă, la pachet cu faruri noi.

Un Dokker electric, așa cum are Renault deja

Ziceam mai sus că noul Dokker ar putea fi destul de apropiat ca design de Renault Kangoo. Ei bine, compania franceză a transformat acest model și într-unul electric. Și asta nu de acum, ci încă din 2010. Între timp, modelul respectiv a fost actualizat, a păstrat numele Kangoo ZE și are o autonomie de 270 kilometri. Și da, poți căra marfă cu o mașină electrică.

Noul Kangoo ZE a fost anunțat în 2016, cu baterii noi, iar lansarea oficială a fost în 2017. Mai ține cont, în așteptarea unei mașini Dacia electrice, că Renault avea încă din septembrie 2016 vândute deja 100.000 de autovehicule electrice. Astfel, are o expertiză destul de mare să facă și pentru brandul local un autoturism similar, mai ales după succesul Renault Zoe.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Carscoops