Funcția care dispare de pe iPhone odată cu iOS 13

Funcția care dispare de pe iPhone odată cu iOS 13

Vor mai trece câteva săptămâni până când vom disemina complet toate detaliile pe care Apple la va introduce în iOS 13, dar în fiecare zi apar câteva picanterii noi.

În 2019, cei de la Apple sunt nevoiți să vină la înaintare cu o serie de schimbări importante legate noile modele de iPhone. În contextul în care Huawei și Samsung au făcut pași importanți în față la capitolul inovație, gigantul din Cupertino trebuie să se alinieze la trendul global.

Dintr-o serie de informații desprinse din iOS 13, se pare că viitoarele iPhone-uri nu vor veni doar cu funcții în plus, ci și în minus. Din câte se pare, funcția 3D Touch nu va mai fi prezentă în terminalele de top ale producătorului american. În schimb, acel gest de apăsare puternică pentru a accesa un meniu contextual va fi înlocuit cu o atingere prelungită. Printre funcțiile ce vor putea fi accesate în acest fel se numără Quick Actions, Peek and Pop – pentru a previzualiza și deschide rapid imagini sau email-uri și nu numai.

Pe de o parte, apăsările prelungite pentru accesarea de meniuri contextuale a fost prezentă de ceva timp pe Android, iar Apple nu face decât să se adapteze la doleanțele utilizatorilor care nu prea s-au obișnuit cu ideea de apăsare mai puternică pe ecran. Partea tristă este însă că cei care utilizează terminale cu 3D Touch și profită de acea funcție s-ar putea să fie nevoiți să se adapteze la noul mecanism.

O altă funcție interesantă desprinsă din beta-ul de iOS 13 ține modul de funcționare al hotspotului. Dacă vrei să intri pe internet pe laptop sau tabletă și nu ai o rețea Wi-Fi în preajmă, fără intervenția ta, se va realiza o conexiune securizată la internet prin intermediul Personal Hotspot de pe iPhone. Este posibil ca, în prima fază, să fii nevoit să te autentifici cu o parolă, dar ulterior, procesul va fi automatizat.

Chiar și când sistemul tău portabil va intra în standby, își va putea menține o conexiune la internet prin intermediul telefonului pentru a primi în continuare mesaje și notificări.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: 9to5Mac