20 dec. 2019 | 17:45

De ce The Witcher e cel mai ambițios pariu al Netflix pentru următorii ani

ACTUALITATE
De ce The Witcher e cel mai ambițios pariu al Netflix pentru următorii ani

Dacă nu ai auzit de noul serial de pe Netflix, The Witcher, probabil n-ai avut acces la internet în ultimele luni. Este una dintre cele mai așteptate producții de pe platformă. Și de azi e disponibil lumii.

În primul rând, trebuie să știi că serialul este adaptat după seria de romane și nuvele scrisă de autorul polonez Andrzej Sapkowski. Mai există și o serie de jocuri video cu același nume, care a prins extrem de bine la public.

Mulți spun că ar fi următorul Game of Thrones, în ceea ce privește succesul pe care ar urma să-l aibă la public și genul. Cele opt episoade din sezonul 1 sunt deja disponibile pe Netflix, din 20 decembrie.

Am vorbit cu actorii principali, producătorul și creatorul seriei ca să te pun în temă cu toate lucrurile pe care să le știi despre The Witcher.

O reinterpretare a colindului clasic, dar acum pentru The Witcher

Ce trebuie să știi despre acțiunea din The Witcher

Serialul are trei plotline-uri principale, cu câte un personaj reprezentativ pentru fiecare.

În primul rând, îl avem pe Geralt din Rivia, un witcher. În esență, un witcher este un vânător de monștri, anagjat de oricine are suficienți bani să-l plătească pentru a duce sarcina la bun sfârșit. E posibil să nu-l recunoști din prima, dar în rolul lui Geralt îl avem chiar pe Henry Cavill, cunoscut, în primul rând, pentru interpretarea lui Superman din Man of Steel.

Un alt personaj principal este prințesa din Cintra, pe nume Cirilla (Ciri), rol interpretat de Freya Allan. Al treilea personaj principal este Yennefer, interpretat de Anya Chalotra. Despre cele două personaje nu voi spune prea multe, ca să nu-ți stric vizionarea.

De fapt, poveștile celor două personaje nu sunt complete în cărțile care stau la baza serialului. În cărți, evenimentele inițiale care ajung să formeze personajele nu sunt descrise foarte detaliat. Astfel, creatorii serialului The Witcher au profitat de acest lucru și au creat de la zero un background pentru Ciri și Yennefer, pentru a le da celor două personaje mai multă substanță. Și pot spune că au făcut chiar o treabă bună.

Superman devine Geralt din Rivia în The Witcher

Henry Cavill nu a ajuns în mod întâmplător să-l joace pe Geralt. Ca gamer înrăit, deja trecuse prin seria de jocuri. Când a auzit că Netflix lucrează la un serial pe baza acestei povești, și-a sunat insistent agenții, pentru a încerca să vadă dacă ar putea obține rolul. De altfel, spune că nu este doar un fan al jocului, ci și al genului fantasy în general, iar acest rol este jobul ideal pentru el.

De cealaltă parte Lauren Schmidt Hissrich, creatoarea serialului.

Confirmă că Henry a insistat foarte mult să primească rolul lui Geralt. Totuși, a luat totul rațional și a realizat că nu-i poți da cuiva un rol doar pentru că e un fan al materialului sursă. Cavill n-a primit rolul din prima, iar Hissrich spune că a văzut între timp alți 207 potențiali actori pentru rol.

„Am întâlnit o mulțime de alți oameni și mi-am dat seama foarte repede că nu-mi puteam scoate vocea lui Henry din cap, așa că l-am invitat înapoi”, spune aceasta. Henry Cavill chiar a dat o audiție pentru rol, ceea ce e destul de neobișnuit pentru un actor de calibrul său. Totuși, asta arată cât de mult voia să interpreteze de fapt rolu lui Geralt, chestie despre care vorbește ori de câte ori are ocazia.

Pe de altă parte, Cavill crede că această calitate de fan a fost cea mai mare provocare cu care a trebuit să se confrunte atunci când a primit rolul lui Geralt. Spune că faptul că e imposibil să aduci toate elementele din jocuri și cărți într-un sezon de opt episoade este dureros pentru el.

La ce să se aștepți dacă ești fan al jocului

E clar că mulți dintre cei care vor vrea să urmărească episoadele, vin ca fani ai jocurilor video. În primul rând, trebuie să iei în considerare faptul că serialul nu este adaptat după acestea, ci după cărți. „Eu sunt un fan al ambelor, așa că am un pic de înțelegere despre ceea ce va dori și așteaptă fanii de la aceste personaje”, a menționat Henry Cavill.

De altfel, acesta s-a inspirat foarte mult și din jocuri în interpretarea personajului său. De fapt, spune că a folosit ca sursă de inspirație interpretarea lui Doug Cockle, vocea lui Geralt din joc. În general, vocea lui Henry Cavill nu este una prea subțire, însă în serial tonul său este mai grav și mai puternic ca niciodată.

Lauren Hissrich și Tomek Bagiński spun că au luat în permanență în calcul opiniile fanilor jocurilor și cărților, pentru a-și da seama ce ar vrea aceștia să vadă în serial. Totuși, n-au inclus chiar tot ce-și dorea fiecare. „Este important să ascultăm, dar nu înseamnă că vom asculta totul”, spune Tomek.

Niciunul n-a vrut să riște să confirme că serialul se va ridica la înălțimea așteptărilor gamerilor. Totuși, menționează că ei sunt extrem de mulțumiți de produsul final și speră ca cei care-l vor vedea să fie și ei încântați la rândul lor.

Merită să te uiți la serial dacă nu ești fanul cărților și jocurilor?

the witcher netflix

Dacă nu ai văzut încă episoadele și nu știi ce așteptări să ai, trebuie să iei în considerare că serialul este unul deosebit de complex. Ai câte puțin din toate: fantasy, horror, dramă, lupte cu săbii, personaje puternice, dar și ceva nuditate.

Chiar dacă nu ai citit saga sau nu te-ai jucat niciodată vreun joc din seria The Witcher, noul serial Netflix ar putea fi pentru tine. De altfel, creatorii serialului spun că au luat în considerare ambele categorii de oameni în minte. Hissrich spune că, încă de la început, planul a fost să realizeze un produs atât pentru o audiență familiară cu povestea The Witcher, dar și pentru cealaltă extremă, cei care nu știu nimic despre acțiune și personaje atunci când dau click pe butonul de play.

„Dacă nu știi ce se întâmplă, atunci ar trebui să poți doar să o te relaxezi și să te bucuri de poveste, pe măsură ce misterul se desfășoară”, spune Lauren Hissrich.

De asemenea, Lauren și Tomek spun că serialul e numai bun de revăzut, pentru că are o mulțime de easter egg-uri pe parcursul episoadelor. „Odată ce îl urmărești din nou, vei înțelege tot mai multe lucruri mici pe care le-am răspândit în toată povestea”, explică Tomek.

Aștepată-te să vezi o poveste complexă, spusă din mai multe unghiuri și pe mai multe planuri, plină de întorsături neașteptate.

Cât despre comparații cu alte seriale similare, Henry Cavill spune că nu l-ar compara cu nimic altceva. „Începe The Witcher așteptându-te să vezi genul fantasy și de acolo poți să tragi propriile concluzii și comparații”, spune actorul care îl interpretează pe Geralt.

Toate cele opt episoade din sezonul întâi sunt deja disponibile pe Netflix.