Netflix, Spotify, țepuite de un hacker care a furat un milion de parole

Netflix, Spotify, țepuite de un hacker care a furat un milion de parole

Netflix, alături de Spotify și Hulu, au căzut victimele unui hacker australian care a furat și a vândut aproape un milion de parole. Hoțul obținuse o avere din conturile furate de la alți utilizatori.

Netflix și Spotify sunt fentate de mulți escroci, fie pentru a vedea filmele și a asculta muzica gratis, fie pentru a profita de naivitatea altor utilizatori de bună-credință.

Un australian a furat și a vândut în jur de un milion de parole și usernames de la alți utilizatori de Netflix, Spotify și Hulu. Până la urmă, acesta a fost identificat și arestat de poliție, dar după ce a strâns din „afacerea” lui peste 200.000 de dolari (americani).

El ar fi fost coordonatorul unui site denumit WickedGen.com, care are 120.000 de utilizatori. Australianul a făcut rost de aproape un milion de date de autentificare la Netflix, Spotify și Hulu și le-a vândut apoi celor care nu doreau să plătească un abonament lunar pe aceste platforme.

Netflix și Spotify, din nou ținta hackerilor

Australianul are doar 21 de ani și a fost arestat de polițiști pe 12 martie.

Conform declarațiilor poliției, hackerul a reușit să obțină datele de autentificare ale altor utilizatori prin metoda clasică: a încercat mai multe parole și nume de utilizator până le-a găsit pe cele corecte. Evident, tot procesul a fost automatizat, dar tot e o metodă relativ simplă.

A mizat pe faptul că mulți utilizatori folosesc aceeași parolă la mai multe conturi, adică și la Netflix, și la Spotify, precum și pe alte platforme, exact cum e contraindicat să faci, chiar dacă ai creat o parolă aparent imbatabilă. Datele de autentificare provin atât din Australia, cât și din alte țări. Deci, oricine ar fi putut fi ținta acestui hacker.

Cei de la Netflix spun că tot o formă aflată cumva la limita legală este furnizarea cu bună-știință a propriilor date de autentificare altor persoane, cum ar fi prieteni sau rude (care nu locuiesc în aceeași casă cu tine).

În cadrul unui sondaj, o treime dintre utilizatorii de Netflix (din întreaga lume) au mărturisit că ar renunța complet la cont dacă li s-ar interzice sau ar fi sancționați pentru că își dau datele de logare persoanelor apropiate.

Dar, iată că există și riscuri, mai ales când datele contului pe care-l plătești tu, ajung pe mâna unor persoane nu tocmai de încredere.

Concluzia este să folosești câte o parolă diferită pentru orice cont. Iar în cazul Netflix sau Spotify (premium), încearcă să fii mai puțin darnic cu datele de logare dacă acele persoane nu locuiesc cu tine, sub același acoperiș.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: CNET