Netflix a desființat ultimele seriale Marvel: Jessica Jones și The Punisher

Netflix a desființat ultimele seriale Marvel: Jessica Jones și The Punisher

În urmă cu aproximativ un an, Netflix a început să facă curățenie printre serialele sale Marvel. A început cu Iron Fist și a continuat cu Luke Cage și Daredevil. Acum, a renunțat la cele care au mai rămas.

Inițial, s-a crezut că Netflix a oprit producția unor noi sezoane de Luke Cage și Iron Fist pentru că nu generau suficient de mult interes, iar costurile nu mai erau justificate. Nici acum nu știm sigur care este motivul principal din spate, dar știm cu siguranță că nu are legătură cu profitabilitatea. Având în vedere că Daredevil are unul dintre cele mai îndrăgite seriale din portofoliul gigantului de streaming, este absurd să crezi că problema din spate nu este cauzată mai degrabă de Disney sau Marvel, decât de Netflix.

Încercând probabil să-și adune toate producțiile Marvel sub umbrela propriului serviciu de streaming, Disney a întrerupt probabil licențierea proprietăților intelectuale către terți, iar aceasta este doar o consecință. În orice caz, cei de la Deadline au confirmat anunțul celor de la Netflix pe marginea ultimelor sale show-uri Marvel. Este vorba de Jessica Jones și The Punisher.

Pentru că sezonul trei din Jessica Jones se află într-un stadiu avansat de producție, va ajunge pe Netflix, dar nu va mai exista un al patrulea sezon. Cu un pic de noroc, povestea acelui show se va încheia cum trebuie, pentru a nu lăsa fanii în tensiune. În cazul The Punisher, respectivul serial nu va mai avea al treilea sezon.

Cei de la Netflix au ținut să mulțumească tutoror celor implicați în producția celor două show-uri, menționând că, cel puțin în cazul Jessica Jones, cele trei sezoane sunt incredibile. Din acest motiv, s-au bucurat de mai multe premii în ultimul an, printre care și Peabody Awards. Va fi interesant de văzut dacă oricare dintre aceste show-uri va reînvia pe Disney+, serviciul de streaming care ar trebui să ajungă online la finele acestui an sau începutul lui 2020.