Netflix: Primul serial realizat după cartea „O sută de ani de singurătate”

Netflix: Primul serial realizat după cartea O sută de ani de singurătate
Sursa foto: History-Biography

Netflix a obținut, în premieră, dreptul de a realiza o adaptare cinematografică a cărții „O sută de ani de singurătate”, a lui Gabriel García Márquez.

Cartea a fost publicată în 1967, iar de atunci nu a fost transformată vreodată în film, sau serial în pofida popularității cărții. Motivul, potrivit lui Rodrigo García, fiul scriitorului și câștigător de premiul Nobel, ar fi că tatăl său s-a temut mereu că povestea sa nu va putea fi spusă prea bine într-un film sau chiar în două. Mai mult, García Márquez era hotărât ca orice posibilă adaptare să fie în spaniolă. Astfel, toate ofertele de adaptare primite au fost refuzate – până acum.

„În ultimii trei sau patru ani, nivelul de prestigiu și succes al serialelor și al serialelor limitate a crescut foarte mult”, a zis Rodrigo García. „Netflix a fost printre primii care a demonstrat că oamenii sunt mai dornici ca oricând să vadă seriale produse în limbi străine cu subtitrări. Tot ce părea să fie o problemă nu mai este o problemă”.

Povestea din „O sută de ani de singurătate” se întinde pe un secol și urmărește viețile membrilor familiei Buendía. Capul familiei, José Arcadio Buendía, este și fondatorul orașului fictiv Macondo, din Columbia. Cartea, care se încadrează în genul realismului magic, este considerată a fi o adevărată capodoperă a literaturii latin-americane, dar și universale. Din 1967 și până acum, a fost tradusă în 46 de limbi și a fost vândută în 50 de milioane de exemplare pe tot globul.

Încă nu se știe ce actori vor juca în serial, dar producătorii au zis deja că vor căuta cei mai talentați actori din America Latină. Cei doi copii ai lui García Márquez nu vor fi implicați în procesul de producție, pentru a oferi echipei din spate libertate de mișcare. „Am auzit discuția despre dacă să vând sau nu drepturile [cărții] de când aveam opt ani”, a zis Rodrigo García. „Nu a fost o decizie ușoară de luat, penttru mine și fratele meu și mama mea. Se simte de parc un măreț capitol a început, dar și că un capitol lung s-a încheiat”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: