Subtitrările pentru filme ar putea să-ți pună calculatorul în pericol

Subtitrările pentru filme ar putea să-ți pună calculatorul în pericol
11:37 24.05.2017

Oricine folosește subtitrări descărcate de pe internet pentru filme riscă destul de mult, având în vedere spusele experților în securitate.

Se pare că există o vulnerabilitate necunoscută până acum, care afectează aplicații precum VLC, PopcornTIme sau Kodi. Dezvoltatorii acestor aplicații deja lucrează la soluții de protecție.

Streamingul online a devenit din ce în ce mai popular în ultima vreme, iar aplicațiile precum cele de mai sus au milioane de utilizatori zilnic. Unii dintre aceștia se uită la filme piratate, servite în combinație cu subtitrări venite din diverse surse.

Firește, cea mai mare parte a creatorilor de subtitrări nu vor să-ți facă rău, dar există și câțiva care pot folosi vulnerabilități din aplicațiile de streaming pentru a ajunge în calculatorul tău. Cercetătorii de la Check Point, care au descoperit problema, spun că prin intermediul subtitrărilor, atacatorii pot ajunge să dețină controlul complet asupra unui calculator.

În videoul de mai sus avem o demonstrație care arată cât de ușor este compromis sistemul unui utilizator care se uită la filme pe PopCorn Time.

Echipa de la Kodi a anunțat că va rezolva problema săptămâna aceasta, în timp ce echipa VLC spune că problema ar fi fost rezolvată încă din versiunea 2.2.5, urmând ca alte două probleme minore să fie rezolvate în versiunea 2.2.6. Popcorn.sh susține că vulnerabilitatea va fi rezolvată odată cu lansarea versiune 0.3.11, care este aproape gata, scrie torrentfreak.com.

Experții în securitate spun că și alte aplicații ar putea fi afectate, dar nu oferă detalii tehnice despre asta și nici nu menționează care sunt dezvoltatorii care s-au ocupat deja de problemă, pentru a mai oferi puțin timp de rezolvare tuturor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI