Netflix îți urmărește telefonul să vadă când te deplasezi și acum explică de ce

Netflix îți urmărește telefonul să vadă când te deplasezi și acum explică de ce
Răzvan Băltărețu
Răzvan Băltărețu
09:40 01.08.2019

Netflix a încercat, de la lansarea globală din 2016 și până acum, să livreze o platformă optimizată pentru toate dispozitivele. Iar printre acestea telefonul a devenit una dintre cele mai folosite. Acum, compania vrea să știe și când te deplasezi.

Un specialist în securitate cibernetică a descoperit că aplicația Netflix de pe telefonul său cu Android are o permisiune specială. Specială, dat fiind că n-ar avea nevoie de așa ceva dată fiind natura platformei. Mai precis, aplicația Netflix poate monitoriza activitatea fizică a unui utilizator. Astfel, compania știe când te deplasezi și când nu.

Pe cât de bizară e strategia Netflix, pe atât de inteligentă ar putea fi în lupta cu celelalte servicii de video streaming care vor ajunge pe piață până în 2020. Compania susține că testează constant diverse strategii care să îmbunătățeasca experiența de vizionare a utilizatorilor.

„Aceasta [monitorizarea activității fizice] a fost parte dintr-un test pentru a vedea cum putem îmbunătăți calitatea redării videourilor când utilizatorul este în tranzit. Doar unele conturi au fost incluse în acest test și, deocamdată, n-avem planuri să lansăm ceva”, a explicat Netflix.

Netflix demonstrează, încă o dată, că telefonul e ecranul principal și celelalte sunt secundare

În urmă cu un an, Netflix a anunțat mobile previews. Practic, un fel de stories cu serialele pe care să le vezi. Previzualizările mobile sunt personalizate pe baza istoricului tău, preferințelor tale și obiceiurilor de pe platformă. Și asta arată că Netflix încearcă să profite cât mai mult de audiența care e pe dispozitive mobile.

În egală măsură, compania are parteneriate cu producătorii de televizoare să livreze modele optimizate pentru platforma sa. În cazul testului pe Android, cu monitorizarea activității fizice, ar fi interesant de aflat câteva date. De exemplu, cum poate asigura o redare decentă când intri la metrou sau când treci printr-o zonă în care semnalul scade brusc.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: The Next Web
Etichete: