Netflix a lansat unul din cele mai populare filme și tu nici nu ai observat

În febra „Avengers: Endgame„, aproape că nimeni nu a observat că pe Netflix a apărut unul din cele mai populare filme ale anului 2019.

Este vorba despre filmul „Wandering Earth”, care în momentul de față este al treilea cel mai profitabil film al anului 2019. Poate nici nu ai auzit de el până acum, dar Netflix te ajută să faci cunoștință cu el. Gigantul a cumpărat dreptul de proprietate în februarie, iar filmul tocmai ce a fost lansat pe platformă.

Dacă te întrebi ce este cu acest film, e bine de știut că acesta nici măcar nu vine de la Hollywood. De fapt, este al doilea cel mai profitabil film făcut vreodată de chinezi. Acesta spune povestea unor oameni care caută să salveze Pământul de la a fi distrus de Soare.

Netflix, care caută să rezoneze mai mult cu audiențele din China, a preluat drepturile de difuzare a filmului și a promis că îl va traduce în 28 de limbi – ceea ce este cu adevărat impresionant, dacă luăm în considerare că este vorba de o producție non-hollywoodiană.

Filmul a avut parte de un proces de producție rar întâlnit în cazul filmelor chineze, incluzând muncă de post-producție și efecte speciale care au durat doi ani. Supervizorul de efecte vizuale de la compania VFX Pixomondo, Samir Ansari, care a lucrat la „Wandering Earth”, a spus că filmul a constituit una din cele mai mari provocări ale carierei sale. Un motiv ar fi că în China ideea de blockbuster SF este încă nouă.

Filmul are la bază cartea omonimă scrisă de Liu Cixin. „Unul din motivele pentru care cred că filmul a avut atât de mult succes este că filmul este cu adevărat bun”, a zis Ansari. „Pare atât de stupid să o spun. Dar poate fi apreciat la un nivel care nu este național – este bazat pe o carte care are succes internațional. Valoarea producției este destul de evidentă, și poți vedea că destul de mulți bani s-au cheltuit pe filmarea acestei pelicule”.

Citește și:
Sursa: BGR
Etichete: