Netflix îți stochează datele bancare după ce dezactivezi contul, iar hackerii au profitat de asta

Netflix îți stochează datele bancare după ce dezactivezi contul, iar hackerii au profitat de asta

Mai multe conturi de Netflix au fost reactivate fără permisiunea utilizatorilor, iar acest lucru a fost posibil din cauza politicii platformei de streaming.

Hackerii au reușit să reactiveze conturile unor clienți care își anulaseră abonamentele la plaftorma de streaming. Partea proastă e că acești utilizatori nu doar au plătit pentru conținut pe care nu-l mai voiau. De fapt, atacatorii au intrat în conturile foștilor abonați, au schimbat parolele și le-au tăiat utilizatorilor accesul în cont. De multe ori, conturile ajung la vânzare, pe eBay.

Atacatorii au profitat, de fapt, de regulile de pe platformă. Astfel, chiar dacă îți dezactivezi contul, Netflix continuă să-ți stocheze datele pe o perioadă de 10 luni. Printre acestea se numără și datele bancare. Iar pentru că acestea sunt deja salvate în conturile dezactivate, actorii rău intenționați le pot reactiva pe acestea fără probleme.

Cum au reușit hackerii să fure conturi de Netflix

Teoretic, prin asta, platforma de streaming vrea să fie mai ușor pentru tine să-ți reactivezi contul, în cazul în care te răzgândești după ce ai renunțat la serviciile sale.

Netflix spune că această informație este disponibilă pentru cei care decid să-ți anuleze abonamentul la platforma de streaming. De asemenea, menționează și că dacă observi activitate neobișnuită în contul tău, poți trimite un mail și va rezolva situația.

Totuși, compania pare să nu gestioneze situația în interesul utilizatorilor. Mai mulți s-au plâns că nu și-au primit banii înapoi, deși compania menționase ca le va restitui banii „furați” de hackeri.

Potrivit BBC, o utilizatoare și-a anulat abonamentul în aprilie 2019. Numai că a observat că platforma de streaming i-a luat bani din cont în septembrie. Aceasta menționează că a încercat să se conecteze la contul său, însă datele de autentificare fuseseră schimbate. I-a contactat pe cei de la Netflix, însă platforma a continuat să-i retragă bani din cont pentru încă două luni. Apoi, i-a returnat doar o parte din bani.

Citește și:
Sursa: BBC
Etichete: