17 oct. 2019 | 13:28

Utilizatorii care fac bani din vânzarea de gândaci pe eBay

ACTUALITATE
Utilizatorii care fac bani din vânzarea de gândaci pe eBay

Pe eBay poți să vinzi cam orice, însă probabil nu te așteptai la această piață cel puțin ciudată care există pe platformă.

Platforma funcționează similar cu OLX și, cam ca pe site-ul popular în România, pe eBay poți găsi cam orice: de la bijuterii, la dispozitive electronice, și până la viermi sau gândaci.

Ultimele două se adresează în principiu celor care au reptile drept animale de companie. Partea interesantă e că vânzarea de gândaci, viermi și alte vietăți simmilare pe eBay este una destul de profitabilă.

Utiliatorul platformei Max Stafford a făcut o adevărată afacere din asta. Vinde viermi în pachete de câte 1.000, 5.000 sau 10.000.

Principalele dezavantaje sunt legate de taxele de la eBay sau PayPal, dar și procesul de împachetare: ambalajul trebuie să fie suficient de bun pentru a proteja viermii în tranzit.

Utilizatorii vând gândaci și insecte pe eBay

Numărul de „fermieri” care cresc insecte și viermi pentru a le vinde online e din ce în ce mai mare. Stafford spune că profitul este destul de mic din vânzarea de viermi la scară mică. Totuși, vânzarea în cantități mari aduce destul de mulți bani.

De exemplu, un pachet de 1.000 viermi de înaltă calitate crescuți organic ajunge la prețul de 17 dolari pe eBay.

Publicația VICE dă exemplul unui utilizator de Reddit. Într-o postare pe platformă, acesta anunța că ar câștiga 900 de dolari pe lună din vânzarea de insecte. Acesta explică simplu procesul: „Alege orice insectă populară în comerțul cu alimente pentru reptile, ia-ți 15 minute și documentează-te asupra reproducerii lor și vinde lucrurile pe eBay la cota de piață”.

Alți comercianți de insecte pe eBay sunt Mel și Chris Adams. Aceștia vând gândaci pe care îi cresc chiar ei: 35 de insecte pentru 25 de dolari. Aceștia spun că principala provocare e să ai spațiul necesar pentru a putea crește aceste insecte ca să devii profitabil.