Cum ai putea să rămâi fără cont de Netflix dacă-l împarți cu prietenii

Cum ai putea să rămâi fără cont de Netflix dacă-l împarți cu prietenii

Este binecunoscut fenomenul de împărțire a contului de Netflix cu familia și cu prietenii. Dacă mai faci asta în viitor s-ar putea să ai probleme.

O companie de software din Marea Britanie a dezvoltat un algoritm de inteligență artificială care poate urmări dacă un cont online, fie el de Netflix sau HBO, este împărțit cu alte persoane.

Compania britanică Synamedia a dezvăluit un sistem care va stopa obiceiul de a-ți da numele de utilizator și parola pentru un anume serviciu ca și altcineva să-l folosească. Asta înseamnă că dacă tu ai un cont de Netflix pe care-l plătești, dar același cont este folosit și de alte persoane, sistemul ar putea detecta asta și ar înștiința compania, Netflix în acest caz.

Mai departe, cei de la Netflix ar putea să-ți trimită o solicitare în care te roagă să-ți schimbi abonamentul astfel încât mai multe persoane să poată urmări conținutul sau ar putea să-ți închidă contul.

Programul Synamedia folosește inteligența artificială, machine learning și analiză comportamentală pentru a identifica locul de unde contul a fost accesat, la ce oră, ce conținut este vizualizat și de pe ce dispozitiv.

Apoi identifică un tipar care indică dacă cineva a dezvăluit parola contului unui alt utilizator și acesta va primi un scor de corectitudine.

„Un model tipic ar fi să ai un abonat care accesează conținut în același timp de pe coasta de est și de pe coasta de vest a Statelor Unite. Este imposibil să fie aceeași persoană”, a spus Jean-Marc Racine, CTO-ul Synamedia.

Cercetătorii de la Parks Associates au descoperit că până în 2021, partajarea de parole înseamnă pierderi de 9,9 miliarde de dolari pentru servicii de streaming ca Netflix. Asta înseamnă că va exista cerere pentru un asemenea software și că ar trebui să ne așteptăm să fie implementat de cât mai multe de astfel de servicii de streaming.

Furnizorii de servicii vor decide ce să facă dacă identifică un comportament iregulat. Synamedia spune că testează sistemul și că va fi gata să-l ofere companiilor precum Netflix.