Netflix a făcut valuri la premiile Grammy: lista producțiilor nominalizate

Netflix a făcut valuri la premiile Grammy: lista producțiilor nominalizate

Premiile Grammy sunt asociate în mod uzual cu industria muzicală, dar în cadrul aceleeași decernări sunt oferite și premii pentru show-uri de stand-up comedy disponibile în format de album.

Dacă ești amator de stand-up comedy, Netflix are cea mai stufoasă colecție de spectacole pe care le poți vedea oriunde, de pe orice dispozitiv. În plus, lista cu pricina este actualizată constant, cu show-uri noi fiind adăugate la intervale regulate de timp. În acest context, unele dintre cele mai populare nume din industrie au contracte cu serviciul de streaming pentru show-uri viitoare.

Ca o confirmare suplimentară a calității show-urilor de comedie de pe Netflix, este suficient să te uiți pe lista nominalizărilor de la premiile Grammy. La categoria Cel mai bun album de comedie, secțiunea este dominată de producții ale îndrăgitei platforme de streaming. Asta înseamnă că vedem acolo nume precum Ellen DeGeneres, Aziz Ansari, Trevor Noah sau Dave Chapelle. Singurul spectacol nominalizat care nu este de pe Netflix îi aparține lui Jim Gaffigan și este disponibil pe Amazon Prime Video. Ca referință, show-ul recent al lui Gaffigan a dat startul unei investiții masive în stand-up comedy de către Amazon.

Pe de altă parte, din 2012 și până în prezent, Netflix a publicat, probabil, o sută de show-uri de stand-up comedy și este greu să afirmi că are concurență, chiar dacă sumele câștigate de comedianți pentru respectivele spectacole variază semnificativ de la un nume la altul. În ultimii doi ani, premiul Grammy din această categorie a ajuns la Patton Oswalt și Dave Chappelle, fiind șanse destul de mari ca Chappelle să se bucure și de premiul din 2019. Ar fi un precedent important pentru Amazon dacă ia acest premiu, după ce a publicat primele show-uri pe PrimeVideo în luna august a acestui an.

Printre alte producții Netflix care au fost nominalizate la premii Grammi se numără Homecoming al lui Beyonce și Anima al lui Thom Yorke și Paul Thomas Anderson. Dolly Parton și Linda Perry au primit o nominalizare pentru o melodie de pe coloana sonoră a peliculei Dmplin`.

Citește și: