Ce e cu aplicația care oferă „nepoți la comandă” oamenilor în vârstă

Ce e cu aplicația care oferă „nepoți la comandă” oamenilor în vârstă
19:05 25.02.2019

Cu ajutorul aplicațiilor, poți avea acces la multe – transport, biciclete, mâncare, haine, orice îți poftește inima. Mai nou, poți comanda și nepoți, asta dacă ești în vârstă și ai nevoie de companie.

Aplicația Join Papa le oferă oamenilor în vârstă cărora le lipsește compania copiilor și nepoților capacitatea de a comanda nepoți așa cum comanzi mâncare sau orice alte servicii.  O utilizatoare a aplicației, Marlyn Sumkin, în vârstă de 87 de ani, a povestit mai multe despre acești nepoți comandați prin aplicație: „Toți sunt foarte drăguți și, știți, conversez cu ei și descopăr ce fac și ce studiază și așa mai departe. Pentru mine este un serviciu foarte important”.

Aplicația Join Papa îi plătește net pe tinerii studenți câte 10 dolari pe oră pentru a-i ajuta pe bătrâni cu cumpărăturile, munca din casă, explicațiile legate de utilizarea tehnologiei sau pur și simplu pentru a sta de vorbă. Studenții sunt întâi testați, pentru a se vedea cât de empatici și răbdători sunt. Dintre cei care se înscriu pentru a fi testați, doar 4% sunt acceptați.

Bătrânii care folosesc aplicația plătesc câte 15 sau 30 de dolari lunar (taxa mai mare permite alegerea unui student anume pentru vizite) și apoi câte 15 dolari pe oră pentru vizite. Cele mai multe vizite durează câte trei ore, dar unele se întind chiar la 10 ore.

Aplicația își propune să rezolve o problemă complexă și des întâlnită – cea a singurătății. „Noi credem că [problema singurătății] este o mare parte din ceea ce rezolvăm”, a explicat fondatorul Papa, Andrew Parker. „Cred că asta va fi o problemă mai mare în timp, chiar mai mare decât realizăm noi”.

Parker a pus compania pe picioare datorită propriei sale familii, care avea nevoie de ajutor cu rezolvarea sarcinilor. Bunicul său fusese diagnosticat cu demență, iar apoi cu Alzheimer. Bunica lui Parker se descurca din ce în ce mai greu cu îngrijirea lui. Astfel, au angajat un student pentru a o ajuta. Când au văzut că acest lucru funcționează destul de bine, Parker s-a gândit să facă o aplicație care să îi ajute și pe alții. A numit aplicația „Papa”, după porecla bunicului său.

Sursa: Fast Company