Neil Armstrong prin ochii fiului său – cele mai frumoase amintiri cu astronautul

Neil Armstrong prin ochii fiului său - cele mai frumoase amintiri cu astronautul

Când Neil Armstrong a pășit pe Lună în urmă cu 50 de ani, a devenit un erou la nivel mondial, însă pentru copiii săi tot tată a rămas.

Armstrong a murit la vârsta de 82 de ani, în anul 2012. Într-un interviu cu space.com, Mark Armstrong, fiul astronautului, a spus că printre moștenirile lăsate în urmă de acesta a fost încercarea de a face viața de familie cât mai normală posibil, chiar și atunci când Armstrong se afla în mod constant la știri și participa la tururi mondiale cu echipa Apollo 11, pentru a se întâlni cu liderii mondiali.

Pe cât de mult a muncit Armstrong pentru programul spațial, pe atât a muncit pentru familia lui. Mark Armstrong avea șase ani când tatăl său a făcut pasul mic pentru om și mare pentru umanitate. Ajuns la vârsta de 56 de ani, fiul cosmonautului a povestit: „Nu a existat prea mult antrenament, nici pentru tata, nici pentru familie, legat de cum să se descurce în viață după zbor„.

Mai mult, Mark Armstrong a adăugat: „Cred că ambii mei părinți au încercat foarte tare să nu schimbe lucrurile. Voiau ca dinamica familiei noastre și ca oamenii care eram să fie la fel după zbor ca înainte de zbor. Cred că tata a fost cea mai rea provocare – cea mai grea provocare, probabil din mai multe puncte de vedere – din cauza numărului de cereri și necesități și oportunități și mandate care veneau la el zilnic”.

Mai în glumă, mai în serios, fiul lui Armstrong și-a amintit cum antrenamentul tatălui său ca pilot putea să fie frustrant uneori. Mai exact, Neil Armstrong era obișnuit din antrenamente să aștepte până în ultima secundă înainte să abandoneze o misiune dacă se dovedea periculoasă. Aceeași tehnică a folosit-o însă și asupra fiilor săi. „Eu îl întrebam dacă pot dormi o noapte acasă la Jack săptămâna următoare”, a zis Mark Armstrong. „El spunea [că se va mai gândi] și se mai gândea. Apoi îmi spunea [ce hotărâte a luat] abia vineri”.

Sursa: Space