Noul Windows 10 pe care sigur o să-l vrei, că nu te mai scoate din minți

Noul Windows 10 pe care sigur o să-l vrei, că nu te mai scoate din minți

Microsoft face noi anunțuri în ceea ce privește o nouă variantă de Windows care ți-ar putea face viața mai ușoară decât orice alt sistem de operare.

Există zvonuri că Microsoft ar urma să lanseze Windows Lite, o versiune simplificată a sistemului de operare pentru dispozitive dual screen sau cele de tipul Chromebook. Totuși, compania nu a confirmat încă lansarea unei asemenea versiuni.

În schimb, cei de la Microsoft vorbesc despre felul în care compania se pregătește pentru o nouă categorie de dispozitive, care ar avea nevoie de un sistem de operare modern. Compania promite ca sistemul despre care vorbește să fie mult mai practic. Cea mai bună parte ar fi actualizările. Acestea s-ar face automat, în background, fără să te întrerupă de la ce ai de făcut, spune Nick Parker, vicepreședintele Microsoft.

Cu ce vine noul sistem de operare de la Microsoft

Toate indiciile arată că noul sistem de operare nu va fi integrat în vreo versiune de Windows, ci va veni ca un sistem de operare separat. Microsoft vrea ca noul browser să fie mai ușor de folosit pentru toată lumea, dar și să ofere o experiență mai modernă utilizatorilor. Ar urma să fie compatibil și cu conectivitatea 5G.

Compania descrie noul sistem de operare drept unul orientat către cloud, ceea ce ar îmbunătăți experiența de utilizare a celor care îl vor folosi. Indiciile arată că Microsoft va folosi pentru noul sistem de operare update-uri mai simple, îmbunătățiri de securitate, conectivitate 5G, aplicații bazate pe cloud, dar va oferi și suport pentru inteligența artificială.

Încă nu știm când acest nou sistem de operare va fi disponibil și ar mai putea dura ceva până Microsoft reușește să ducă la bun sfârșit proiectul. Compania nu a oferit detalii nici în ceea ce privește Windows Lite, deci mai avem de așteptat pentru ambele.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: The verge