Cea mai rapidă metodă de dezghețare a parbrizului e mai simplă decât crezi

Cea mai rapidă metodă de dezghețare a parbrizului e mai simplă decât crezi

Încă n-a fost găsită cea mai bună metodă de dezghețare a parbrizului, dar, cu siguranță s-au găsit unele foarte rapide. Una dintre ele o să te surprindă și nu e deloc complicată.

Iarna încă nu s-a sfârșit, iar în România, încă sunt zone unde oamenii se luptă cu îndepărtarea zăpezii și a gheții. Dacă este ceva mai stresant decât datul zăpezii, atunci este curățarea geamurilor de gheață.

La sfârșitul lunii ianuarie, Bucureștiul s-a confruntat iar cu ploaia înghețată care a dat mari bătăi de cap șoferilor și a făcut și câteva pagube serioase.

În acele zile, a fost extrem de greu să cureți parbrizul de gheață cu mijloacele convenționale și ai fost nevoit să aștepți minute în șir până ce motorul s-a încălzit suficient de bine pentru a încălzi și restul mașinii.

În timp ce tu te chinuiai cu racleta, un anume Daniel Harris a publicat pe Facebook un clip în care îți arăta cea mai rapidă metodă de dezghețare a parbrizului. Avantajul? nu te costă niciun ban și efortul este minim.

În clip, poți vedea cum acest Harris pune pe parbrizul înghețat o simplă pungă plină cu apă, o plimbă pe întreaga suprafață a geamului, iar gheața dispare ca prin magie. Evident, secretul acelei pungi este apa caldă (sau fierbinte).

Este mai eficient să umpli o pungă etanșă cu apă caldă decât să arunci apa fierbinte direct pe parbriz, dacă afară temperatura este foarte scăzută.

Apa din pungă se răcește mult mai greu, cu mult după ce tu ai terminat dezghețarea parbrizului.

Ce-i drept, în imagini se observă că geamul nu era acoperit cu un strat consistent de gheață. Dar, ai putea duce această metodă la un nivel superior și să folosește, de ce nu, un sac din plastic etanș umplut cu apă caldă, pe care să-l așezi pe o suprafață cât mai mare din parbriz.

Vezi AICI câteva mituri despre dezghețarea parbrizului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: