Messenger Kids ți-a pus securitatea copiilor în pericol: cum a răspuns Facebook

Messenger Kids ți-a pus securitatea copiilor în pericol: cum a răspuns Facebook

Facebook Messenger Kids a fost subiectul mai multe scandaluri din momentul în care a apărut și până acum. O nouă vulnerabilitatea nu va ajuta imaginea aplicației.

În ultimele zile, oficialii Facebook au trimis notificări părinților care au instalat Facebook Messenger Kids pe telefoanelor copiilor. În mesajul cu pricina, este detaliată o eroare tehnică care a permis copiilor să participe la conversații în grup cu contactele aprobate ale altor contacte aprobate. Cu alte cuvinte. copilul tău putea vorbi cu oricine, reducând la zero întregul principiu care se aflat la baza programului de la început.

Practic, Messenger Kids a permis copiilor să comunice, mai mult sau mai puțin intenționat, cu contacte ne-aprobate prin intermediul unui conversații de grup. Oficialii gigantului american nu au lansat niciun comunicat oficial pe marginea subiectului și, momentan, nu există o explicație oficială prin care să se explice ce s-a întâmplat și de ce acest lucru a fost posibil. Nu avem decât mesajul de mai jos care a ajuns, în mod oficial, doar la părinți.

”Am găsit o eroare tehnică care a permis prietenului unui copil să creeze o conversație de grup cu prietenii aprobați ai prietenului. Vrem să știi că am dezactivat conversațiile în grup de acest fel și ne asigurăm că astfel de conversații de grup nu vor fi permise în viitor. Dacă ai întrebări despre Messenger Kids și siguranța online, te rugăm să accesezi centrul nostru de ajutor și secțiunea de control parental din Messenger Kids. De asemenea, am aprecia feedback-ul din partea ta.”

Cei de la The Verge au confirmat autenticitatea mesajului de mai sus din partea Facebook și sunt siguri că acest text a fost trimis cel puțin câtorva mii de părinți în ultimele zile. În contextul în care aplicația Facebook Messenger a fost gândită pentru a facilita interacțiunea copiilor doar cu un număr limitat de contacte pre-aprobate, vulnerabilitate detaliată mai sus anulează complet utilitatea programului.

Citește și: