Mercedes revoluționează mașinile cu vehiculul la care doar roțile contează

Mercedes-Benz revoluționează ideea de mașini autonome cu un concept inedit de vehicule cu cabină interschimbabilă, utilă atât pentru transportul persoanelor, cât și al bunurilor. Mercedes ar putea schimba viitorul lumii auto prin rezolvarea problemei traficului aglomerat.

Tot mai multe start-up-uri vorbesc despre mașinile autonome și despre utilitatea lor, dar niciunul nu aduce idei noi care să-i și motiveze pe oameni să le accepte și să aibă mai multă încredere în siguranța lor. Mai e mult până când te vei putea baza pe vehiculele autonome, dar Mercedes dezvăluie un concept inedit, aparent bizar, dar necesar.

Vision Urbanetic este mașina bună la toate, ca să înțelegi pe scurt despre ce este vorba. Viziunea Mercedes este interesantă deoarece, pe măsură ce tehnologia avansează cu pași repezi, automobilele ar putea redeveni mai simpliste.

Secretul Vehiculelor concept pe care le prezintă compania germană este baza efectivă a automobilului. Gigantul auto a gândit o mașină extrem de versatilă, căreia i se poate detașa oricând cabina și să poată fi adaptată, în funcție de nevoi.

Prin urmare, atunci când îți vei căuta o mașină, Mercedes te-ar putea pune în viitor să cumperi mai întâi roțile. Fiecare cabină este destinată unui anumit scop, momentan, doar două: transport de persoane, respectiv de marfă.

mercedes visionurbanetic masini autonome

Deocamdată, Vision Urbanetic este gândit ca un vehicul pentru ride-sharing, deci mai degrabă l-ai putea vedea doar în serviciul public, dar este cu atât mai bine. Un vehicul autonom utilizat ca taxi sau Uber ar fi mai sigur pentru tine și pentru copii, iar o mașină autonomă pentru transportul mici și medii ar aduce mai multă eficiență.

Cabina pentru pasageri este concepută să ofere suficient spațiu pentru 12 persoane, deci este ca un microbuz. Întregul vehicul are o lungime de 5,14 metri, iar pentru marfă oferă un spațiu cu lungime totală de 3,70 de metri.

Alte două avantaje ale Mercedes Vision Urbanetic sunt funcționarea exclusivă pe sistem electric, deci nu există emisii poluante locale, iar motorul este extrem de silențios.

Prin urmare, faptul că nu poluează îl face vehiculul ideal pentru centrul metropolelor, iar motorul silențios îi conferă libertatea de a transporta oameni și marfă chiar și noaptea, ca să asigure un flux continuu.
Mercedes visează la un întreg parc auto cu mașini autonome Vision Urbanetic.

Evident, astfel de mașini nu și-ar putea găsi locul decât în orașele smart, unde totul, vehicule, gadgeturi și oameni sunt interconectați. Deocamdată, nici Dubai nu este în totalitate un oraș smart, chiar dacă este cea mai tehnologizată urbe de pe mapamond.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: