De ce nu ar trebui să cumperi memorie RAM pentru PC prea curând

De ce nu ar trebui să cumperi memorie RAM pentru PC prea curând

Dacă ai un PC și te-ai gândit să-i faci un upgrade de memorie RAM atunci poate ar fi bine să amâni asta până spre sfârșitul anului.

Prețul unui stick de memorie RAM ar putea scădea la jumătate în 2019, iar asta ar face ca upgrade-urile să fie mai accesibile pentru mai multă lume. Prețul unui stick RAM ar putea scădea chiar cu până la 40% în acest an, potrivit firmei de cercetare Gartner. Așa că, dacă te gândeai să-ți dublezi memoria RAM de la PC poate ar fi bine să aștepți puțin.

Cu cât ar putea scădea prețul memoriei RAM în 2019

Prețul memoriilor RAM scade de la începutul anului, iar acest nou raport Gartner indică că am putea vedea o scădere și mai drastică în acest an, de 42%. Care ar fi motivul? Se pare că producătorii au realizat mai multă memorie decât cere piața, iar acum trebuie să scadă prețurile, ca să scape de stocuri.

Acest surplus de memorie RAM ar putea ține până la mijlocul anului 2020. Deci am putea vedea prețuri mici o vreme bună. Un alt factor care impactează prețul sunt tensiunile comerciale dintre Statele Unite ale Americii și China.

Toate aceste vești sunt bune pentru consumatori. În teorie, cel puțin.

Un alt raport, de data aceasta de la Digitimes, indica săptămâna trecută că prețurile pentru SSD-uri și RAM ar putea crește cu 10-15% în următoarea perioadă. Totuși, eu aș tinde să cred predicția Gartner deoarece este o firmă de cercetare de piață serioasă, care, în mod normal, nu prea dă greș.

Așa că, dacă vrei să treci la 16 GB RAM sau la 32 GB pe PC-ul tău poate ar fi cazul să mai aștepți până în toamnă-iarnă, când prețurile ar putea fi mai mici. Numai bine, poate până atunci mai strângi bani și pentru un Ryzen de generația treia sau de o placă video Nvidia din categoria Super.

Citește și:
Sursa: Techradar