O altă mașină Tesla explodează, dintr-o dată, într-un garaj din China [VIDEO]

O altă mașină Tesla explodează, dintr-o dată, într-un garaj din China [VIDEO]

Mașinile Tesla sunt frumoase, rapide, dar pot fi și foarte periculoase. Un model Tesla S a explodat într-un garaj din Shanghai.

Momentul a fost surprins de camerele de luat vederi, iar clipul video cu automobilul Tesla ce explodează a fost devenit viral pe rețeaua socială chineză Weibo.

În clipul video de 22 de secunde vedem un sedan Tesla parcat într-un garaj subteran și în scurt timp vedem cum iese fum din caroserie, apoi mașina explodează în flăcări. Lângă automobil se afla și un Audi, dar nu este clar dacă acea mașină a fost avariată.

Clipul video a fost publicat de Xiu Jian Cong Ye De Liu Dai din provincia Shandong, China și spune că a primit clipul de pe un grup al utilizatorilor de Tesla și că mașina cu pricina a explodat în Shanghai.

„Am trimis o echipă la fața locului și vom ajuta autoritățile să determine ce a cauzat acestă explozie. Din ce știm, nimeni nu a fost rănit”, au declarat reprezentanții Tesla din China.

Bineînțeles, deținătorii de Tesla au cerut o explicație. „Nu vrem să ne pune în pericol siguranța. Nu este ceva ce vom tolera. Cum se poate să explodeze așa de repede!”, a spus un utilizator pe Weibo.

Altul a concluzionat că „ceea ce am învățat din acest video este că nu trebuie să parchez niciodată lângă un Tesla”.

Motivul pentru care succesul Tesla depinde de China

Acest eveniment apare la doar o săptămână după ce un alt model Tesla a luat foc în garajul unui american. Automobile Tesla au luat foc și în trecut, dar acele modele se aflau în mers sau explozia a avut loc după un accident, dar niciodată când mașina era parcată.

De asemenea, acest video apare în contextul în care Tesla și-a crescut investițiiile în China, cea mai mare piață de desfacere pentru companie, după SUA. Aici, Tesla a demarat construcția unei fabrici Gigafactory în Shanghai, prima fabrică auto din China ce nu este deținută de chinezi.

Cei de la Tesla speră ca fabrica să fie gata să scoată mașini până la sfârșitul acestui an. Acolo se vor produce Tesla Model 3 și Tesla Model Y pentru piața chineză. Obiectivul este acela de a produce 500.000 de automobile în fiecare an în acestă fabrică.

În acest moment, firma importă toate automobilele pe care le vinde în China și astfel plătește taxe mari de import. Tesla a înregistrat venituri cu 13% mai mici în 2018 în China, comparativ cu anul 2017, din cauza tensiunilor dintre SUA și China. Tesla face peste 2 miliarde de dolari din mașinile vândute în China. Cu toate acestea, cota de piață a companiei americane în China este încă mică.

Citește și: