Cea mai nouă „țeapă” din China: ce s-a întâmplat cu mașina care merge cu apă

Cea mai nouă „țeapă” din China: ce s-a întâmplat cu mașina care merge cu apă

O companie chineză susține că a reușit să inventeze mașina care merge cu apă drept combustibil, dar experții au dubii în această privință.

Mașina ar fi prima din lume de acest gen. Compania care pretinde că a reușit să dezvolte tehnologia se numește Youngman Automobile. Aparent, vehiculele acesteia pot transforma apa în hidrogen în timp real și generează astfel energia de care mașina are nevoie pentru a putea circula.

În teorie, totul sună minunat. O mașină care funcționează cu apă în loc de combustibil este visul multora dintre noi. În realitate, compania pare să nu fi fost complet sinceră. Experții sunt de părere că, din punct de vedere științific, acest lucru nu ar fi tocmai posibil. Ar fi necesar ca mașina să poată împărți moleculele de apă în două: în hidrogen și oxigen. Procesul este unul extrem de dificil de realizat. Pe de altă parte, trebuie luat în considerare și faptul că hidrogenul este extrem de inflamabil.

Cât de reală e mașina care merge cu apă a chinezilor

Totuși, declarațiile lui Pang Qingnian, președintele companiei, nu sunt foarte credibile. Acesta susține că, încă din 2017, a reușit să dezvolte tehnologia prin care un camion care funcționa pe hidrogen putea parcurge o distanță de 500 km. Exagerările nu s-au oprit aici. Qingnian a decarat că vehiculele pot funcționa cu orice tip de apă, chiar și cea din canalizare. Astfel, tehnologia companiei sale ar fi reprezentat o modalitate foarte bună de economisire a apei de pe planeta noastră.

După o serie de critici, președintele Youngman Automobile a dat înapoi. Acesta susține că nu s-a referit la mașina care merge cu apă, ci pe hidrogen. Huberi University of Technology colaborează cu compania chineză la acest proiect. Chiar și aceasta a declarat că tehnologia nu e una revoluționară, iar Youngman Automobile lucrează la ceva ce deja există.

Mașinile pe hidrogen nu sunt o noutate. Mai mulți producători au astfel de mașini, printre care și Toyota, Honda și Hyundai. Totuși, acestea nu extrag hidrogenul doar din apă, ci folosesc alte substanțe chimice în proces.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: