Mașina aceasta a fost imaginată în 1935 și ar fi trebuit s-o avem pe șosele

Mașina aceasta a fost imaginată în 1935 și ar fi trebuit s-o avem pe șosele

Deși nu putem vedea cum arată cu adevărat viitorul, măcar ne putem imagina. Iată cum și-au imaginat vizionarii din anul 1935 că va arăta automobilul viitorului.

Poate cea mai rodnică perioadă în ceea ce privește ideile futuriste despre viitor a fost perioada interbelică. Iar multe dintre predicțiile acelora despre tehnologiile din prezent s-au adeverit. Însă, cea mai trăznită viziune se referă la o mașină fără roți.

Un articol apărut în revista Popular Science din septembrie 1935 ilustra mașina viitorului, care nu mai are nevoie de roți, deoarece merge pe sfere. Conform descrierii din revistă, mașina rulează pe două sfere mari, umplute cu aer, vehiculul fiind invenția unui designer german. Toate componentele caroseriei sunt create în așa fel încât vehiculul să fie cât mai aerodinamic.

Însă, articolul nu menționează numele ”designerului german”, așa cum se întâmpla de cele mai multe ori în revistele de știință și tehnologie ale anilor ’20 și ’30.

Mașina viitorului care nu are nevoie de roți, imaginată în 1935

Probabil te gândești la faptul că este un fel de mașină zburătoare, însă te înșeli. E vorba despre o mașină normală, a cărei roți sferice, nu au nevoie de apărătoare de noroi și nici de suspensii pentru a absorbi șocurile. De asemenea, roțile pot acționa și ca o barieră în cazul unui accident. Iar mai multe camere de aer previn dezumflarea subită a roții, în caz că aceasta ar fi înțepată într-o anumită zonă.

În schimb, șoferul unui astfel de vehicul trebuie să balanseze automobilul care rulează pe sfere, asemenea unui șofer de motocicletă. Iar atunci când mașina se oprește aceasta este susținută de alte sfere auxiliare de dimensiuni mai reduse.

Drept urmare, mașina viitorului imaginată în 1935 pare destul de dificil de condus. Cu toate acestea, un astfel de prototip care funcționează pe principiul aerodinamicii, merită studiat și testat.

Citește și:
Etichete: