Categories: ACTUALITATEAUTO

Mărturia unui belgian despre Dacia: „Acum e inutilă după nici 3 ani”

Dacia și Renault încearcă să mascheze o problemă destul de mare cu un anumit motor pe care l-a pus pe mai multe mașini. Cele mai noi mărturii vin din Belgia, de la un șofer șocat de cum i-a fost distrusă mașina.

H5FT este un motor pe benzină de 1,2 litri foarte popular care se regăsește pe mai multe modele ale grupului Renault-Nissan. Totodată, are și probleme mari pe care producătorul nu ar vrea să le recunoască. Numărul mașinilor cu astfel de motoare defecte ar putea ajunge la 600.000. Motorul e numit 1.2 TCe pe modele Renault și Dacia și 1.2 DIG-T pe automobilele Nissan.

Cel mai nou caz, și destul de tulburător, vine din Belgia, unde un șofer, pe nume Olivier, susține că s-a trezit cu motorul care s-a transformat într-un fel de oală sub presiune.

Ce s-a întâmplat cu Dacia Lodgy în Belgia

Deocamdată, nici Dacia, nici Renault nu au vorbit deschis despre problemă. În cazul din România, au dat vina pe modificările făcute de proprietar. În cazul lui Olivier, mașina era în garanție, iar costul reparațiilor a ajuns la 7.000 de euro. Din fericire pentru el, n-a trebuit să plătească nimic pentru această Dacia Lodgy defectă.

Olivier, șoferul din Belgia, și-a cumpărat mașina cu motorul problematic în 2016. E modelul cu 115 cai-putere. În urmă cu câteva săptămâni a început să constate o problemă la motor. Se auzea ca și cum toate componentele mecanice se învârteau. Într-unul dintre drumurile sale a încercat să verifice nivelul uleiului, doar că era atât de dificil să vadă indicatorul, încât a băgat mașina direct în service.

La service mecanicul i-a spus că ar fi condus această Dacia Lodgy fără ulei. Doar că avea ulei, însă consumul motorului e prea mare. Aceasta e problema acuzată de foarte mulți proprietari de mașini Dacia, Renault și Nissan cu acest tip de motor. Din fericire, a fost scos din fabricație.

Problema e imensă în Spania și Franța, chiar dacă Renault încearcă să-i facă pe toți să uite că există. Așa cum a menționat și Olivier în articolul din presa belgiană, problema e că mașina devine inutilă pentru revânzare. Motorul i-a fost schimbat, dar cum el nu se mai produce cel mai probabil e unul recondiționat.

Acum e inutilă după nici trei ani. Chiar dacă e reparată, nimeni n-o să vrea s-o mai cumpere, deoarece consumă prea mult ulei. Ce mi-aș dori ar fi să fiu despăgubit.
Olivier, proprietar Dacia Lodgy

TOP 30 - Vedetele noastre cu "rușinea" pe afară. Unele nici măcar nu au lenjerie intimă
Un român din Austria şi-a măcelărit soţia, iar apoi le-a mărturisit tot poliţiştilor. Motivul care a stat la baza oribilei crime
Doliu în România! După Cristina Țopescu, un alt nume mare s-a stins!
Andra tocmai a făcut anunțul! Fanii așteptau cu nerăbdare VESTEA. Toți au felicitat-o imediat
AVEREA COLOSALĂ pe care o are Oana Zăvoranu! A scos peste un milion de euro, într-o singură zi, de la bancă şi...

Recent Posts

 • ACTUALITATE
 • Ghidul cumpărătorului
 • TEHNOLOGIE

Reducerile de la eMAG de care poți profita în weekend să iei ceva bun

Weekendul ar putea fi cea mai bună zi în care să cumperi ceva de pe eMAG. Ai timp să verifici…

16 ore ago
 • ACTUALITATE
 • ENTERTAINMENT

Povestea starului din fotbal care a ajuns „să facă” Uber în SUA

Mulți fotbaliști aleg să rămână în domeniu chiar și după ce "atârnă" ghetele-n cui. Nu e și cazul unui fost…

16 ore ago
 • ACTUALITATE
 • TEHNOLOGIE

Ce poate să facă lentila de contact inteligentă pe care ți-o pui direct pe ochi

Sunt puține dispozitive despre care mai poți spune că sunt SF, având în vedere saltul tehnologic. Lentila inteligentă de la…

16 ore ago
 • ACTUALITATE
 • ȘTIINȚĂ

De ce îmbătrânim diferit: explicația oamenilor de știință pentru cele patru profiluri diferite

Dacă te uiți la prietenii tăi mai în vârstă, o să observi că unii au îmbătrânit mai rău decât alții.…

18 ore ago
 • ACTUALITATE
 • ȘTIINȚĂ
 • TEHNOLOGIE

Șosele din plastic reciclat, mai bune decât cele din asfalt: unde se găsesc și cum sunt create

Plasticul joacă un rol foarte important în viața noastră, atât ca principal factor poluant, cât și ca instrument util în…

18 ore ago
 • ACTUALITATE
 • AUTO

Renault, anunț-surpriză: ce se întâmplă cu alianța cu Nissan

Alianța dintre Renault și Nissan dă semne că începe să scârțâie puternic. Iar șefii francezi s-au văzut nevoiți să vină…

18 ore ago